Ботвінья – незаслужено забута, але дуже смачна і корисна перша страва. Цей лічний суп готується з шпинату, щавлю, молодого бурякового листя, огірків і зелені, а для ситності в нього додають білу рибу, найчастіше осетрину.
Для того, щоб надати ботвіньї приємну кислинку, в неї можна покласти трохи білого тертого хрону, гірчиці, дрібно натертого редису, а також кілька крапель лимонного соку або яблучного оцту.
Ботвінья класична
Час приготування:
- 45 хвилин
Калорійність:
- 51 ккал на 100 г
Складові:
- 500 г щавлю
- 300 г шпинату
- 300 г молодого бурякового листя
- 2-3 огірка
- 20 мл оливкової олії
- 50 г зеленої цибулі
- 50 г кропу
- 50 г петрушки
- 500-600 мл хлібного квасу
- 500 г осетрини
- 4 перепелиних яйця
- Ракові шийки
Спосіб приготування:
- Опустити осетрину в гарячу воду і варити після закипання 20 хвилин. Остудити.
- Відварити перепелині яйця протягом 5 хвилин.
- Бурякове бадилля і шпинат опустити в киплячу підсолену воду на 1-2 хвилини і потім дрібно порубати.
- Щавель також відварити в киплячій підсоленій воді і протерти через сито.
- Огірки очистити від шкірки і порізати соломкою.
- Змішати протертий щавель, посічене бадилля і огірки, дрібно порізану зелень петрушки, кропу і зеленої цибулі.
- Додати столову ложку оливкової олії і залити квасом. Приправити до смаку сіллю і перцем.
Як подавати страву
Розлити холодний суп по тарілках, в кожну порцію покласти по великому шматку відвареної осетрини і прикрасити перепелиними яйцями, розрізаними навпіл. Можна додати ракові шийки.
Дивіться відео, як приготувати сирний суп з овочами:
Нагадаємо, раніше ми писали, як зварити зелений борщ без м'яса і розповідали, як приготувати французький щавлевий суп