Сінабони – це пухнасте дріжджове тісто, багато солодкої ароматної начинки і, звичайно, глазур з вершкового сиру. Булочки випікають у великій формі, а потім акуратно відокремлюють друг від одного. Найсмачніше їх їсти в теплому вигляді.
Якщо ви любите сінабони, але хочете спробувати щось нове, приготуйте їх з додаванням полуниці. Це незвичайний і дуже вдалий варіант.
Рецепт полуничних сінабонів


Час приготування:
- 3 години
Калорійність:
- 357 ккал на порцію
Складові:
- Цукор – 70 г
- Дріжджі – 7 г
- Яйця – 2 шт.
- Ванільний цукор – 1 ч. л.
- Борошно – 500 г
- Молоко – 180 мл
- Вершкове масло – 110 г
- Сіль – 1/3 ч. л.

Для начинки:
- Цукор або цукрова пудра – 200 г
- Полуниця – 250 г
- Кукурудзяний крохмаль – 2 ст. л.
Для помадки:
- Вершковий сир – 130 г
- Цукрова пудра – 150 г
- Вершкове масло і соняшникова олія – для змащування
Дивіться відео, як спекти класичні сінабони:
Спосіб приготування:
- Змішати цукор, дріжджі, яйця і ванільний цукор до однорідності. Додати тепле молоко. Перемішати. Додати сіль і розтоплене вершкове масло, знову добре перемішати.
- Поступово додати просіяне борошно. Замісити тісто, вимішуючи його на столі 5 хвилин. Воно повинно вийти дуже еластичним і не прилипати до рук. Покласти в ємність, змащену олією, накрити рушником і залишити в теплі на годину.
- Полуницю подрібнити блендером. Додати до неї цукор і ретельно перемішати.
- Тісто, що підійшло, розкачати в пласт товщиною 4 мм. Змастити м'яким вершковим маслом і невеликою кількістю полуничного пюре, щоб воно лише злегка покривало тісто. Посипати крохмалем.
- Згорнути в щільний рулет. Розрізати рулет на шматочки шириною близько 5 см. Викласти в ємність, застелену пергаментом і змащену маслом. Накрити рушником і залишити ще на 40 хвилин.
- Залити полуницею, що залишилася, і поставити випікатися при 180 ºС на 20 хвилин.
Як зробити помадку
До вершкового сиру кімнатної температури додати цукрову пудру і ретельно перемішати. Змастити злегка остиглі сінабони.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом сінабонів від Ектора Хіменес-Браво, а також розповідали, як спекти булочки "Равлики".