Французький суп з цибулі – карамелізована цибуля в бульйоні з сиром і грінками. Але це далеко не єдиний варіант цибулевого супу.
Дивіться відео, як приготувати гарбузовий суп-пюре:
Ми радимо зварити легкий крем-суп з двох видів цибулі з овочевим бульйоном і вершками, а для аромату додати в нього трюфельну олію.
Цибулевий крем-суп
Час приготування:
- 30 хвилин
Калорійність:
- 231 ккал
Інгредієнти:
- 100 г вершкового масла
- 4 великі цибулини
- 3 зубчики часнику
- 2 стебла порею (тільки біла частина)
- 2 стебла селери
- 600 мл овочевого бульйону
- 100 мл жирних вершків
- 1 ст. л. трюфельного масла
- Сіль, перець
Спосіб приготування:
- Підготувати овочі. Цибулю і часник очистити, нарізати. Нарізати селеру і цибулю-порей.
- У сотейнику розтопити вершкове масло. Покласти цибулю, часник, селеру і порей. Готувати на невеликому вогні, поки овочі не стануть м'якими (при цьому вони не повинні поміняти колір і підсмажитися).
- Додати бульйон, приправити сіллю і перцем. Довести до кипіння і готувати ще 15 хвилин.
- Зняти з вогню, подрібнити суп блендером.
- Додатково пропустити через сито (за потребою), прогріти, додати вершки. Якщо потрібно, додати ще солі і перцю.
Як подавати цибульний суп
Розлити суп по тарілках, додати в кожну трохи трюфельного масла. За бажанням посипати страву нарізаною зеленню або сухариками домашнього приготування.
Нагадаємо, раніше ми писали, як зварити по-справжньому прозорий бульйон.