Рисова локшина з овочами і морепродуктами від кулінарного експерта Тетяни Литвинової – смачна, збалансована і легка вечеря. Рецептом вона поділилася в своєму Instagram.
"Ви зможете приготувати цю страву за будь-яких обставин, тому що потрібні ніж, дощечка, велика сковорода, бажання і трохи любові", – вважає Тетяна Литвинова.
Рисова локшина в азіатському стилі
Час приготування:
- 30 хвилин
Складові:
- 100 г рисової локшини (в сухому вигляді)
- 200 г кальмарів
- 100 г солодкого перцю
- 100 г моркви
- 100 г червоного солодкого лука
- 3-4 зубчики часнику (розчавити)
- 1 стручок лемонграсу (опціонально)
- 1/2 шт. лайма (сік і цедра)
- 20 мл олії (бажано кунжутної)
- 1/2 стручка гострого перцю
- 2 пера зеленої цибулі
- 1 ч.л. кунжуту
- 2-3 ст.л. устричного або соєвого соусу
- 1 ст.л. рибного соусу
- 3-4 суцвіття кінзи (тільки листя)
Спосіб приготування:
- Рисову локшину замочіть у воді на 15-20 хвилин.
- Цибулю, моркву і гострий перець наріжте тонкою соломкою.
- Візьміть найбільшу сковороду, а краще вок, і нагрійте олію з часником, лемонграсом і гострим перцем, додайте кальмари і обсмажуйте 5 хвилин.
- Додайте всі овочі і, помішуючи, готуйте 2-3 хвилини на великому вогні. Додайте соуси і цедру лайма, перемішайте і готуйте ще 5 хвилин.
- Відіжміть рисову локшину і вмішайте на великому вогні до овочів, вимкніть плиту і дайте постояти 2-3 хвилини.
- Тим часом наріжте зелену цибулю і кінзу.
- Викладаючи на тарілки, прикрасьте зеленню і кунжутом.
Корисна порада
Замість кальмарів підійде яловичина, свинина, курка, індичка, креветки, восьминоги.
Дивіться відео, що продається в магазинах замість рисової локшини:
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати паелью з морепродуктами і зеленим горошком, а також розповідали, як правильно чистити кальмари.