Почнемо з того, що приготування будь-якої м'ясної страви починається з правильного вибору м'яса. Від цього залежить, наскільки смачним і соковитим буде результат. Буженина – це м'ясо, найчастіше свинина або телятина, запечене в духовці одним шматком. Перед запіканням м'ясо зазвичай маринують або просто натирають спеціями. Для буженини можна взяти будь-яку частину свинячої туші – окіст, шию, лопатку, товстий філей. Наявність помірної кількості жиру додасть соковитості, але й пісний шматок цілком згодиться.
Буженина зі свинини у фользі
Час приготування:
- 1.5 години + час на маринування
Калорійність:
- 257 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 1 кг м'якоті свинини
- 1 л води
- 2 ст. л. крупної солі
- 5 зубчиків часнику
- 2-3 шт. лаврового листа
- 1 ч. л. перцю горошком
- 1 ч. л. насіння кропу і коріандру
- По 1 ч. л. чабера і орегано або сушеного базиліку
- 1 шт. гіркого стручкового перцю
- 1 ч. л. томатної пасти
- 1 ст. л. олії
- 1 ч. л. паприки
Спосіб приготування:
- У посуд для маринування покласти сіль, розчавлений часник, лаврове листя, перець горошком, стручковий перець, насіння кропу і/або коріандру, чабер, орегано. Влити воду, перемішати, поки сіль не розчиниться.
- М'ясо помити і покласти в маринад, поставити в холодильник маринуватися на добу.
- Змішати томатну пасту, олію і паприку. Цією сумішшю змастити свинину, загорнути у фольгу і запікати за 180-200 °С близько 1-1,5 години. При проколі з готового м'яса виділятиметься прозорий сік.
- За 10 хвилин до готовності розкрити фольгу, щоб м'ясо підрум'янилося. Час від часу поливати соком.
Як подавати буженину
Запечене м'ясо можна їсти в гарячому і холодному вигляді, доповнивши будь-якими соусами на ваш смак.
Тут дізнаєтеся, як правильно та смачно смажити м'ясо.