Gluten free

Помада Меган

Відпочинок в Турції

Міс Україна

Тести

Ціна - космос!

Соковиті й ситні шведські фрикадельки: готуємо в мультиварці

На це не знадобиться багато часу, а результат приємно здивує

Шведські фрикадельки – точно одне з найголовніших гастрономічних розчарувань останніх двох років. Справа в тому, що ніякі вони не шведські, а турецькі. Про що шведський уряд, не просто якісь сторонні люди, повідомив у своєму Твіттері. У заяві йшлося: король Карл XII ще на початку XVIII століття привіз рецепт страви з Туреччини.

Розчаруванню шведів не було меж, адже більше 300 років вони вважали ці маленькі соковиті м'ясні кульки тільки своїми і ще – національним надбанням. Турки ж, у свою чергу, похвалили уряд Швеції за справедливість. А потім раптом різко попросили дати страві іншу назву. Розберемося в шведсько-турецькому кулінарному конфлікті та приготуємо все-таки шведські фрикадельки в мультиварці. Називатимемо їх шведськими, бо турецькими їх офіційно ніхто не оголошував. У всякому разі, поки що.

Так фрикадельки чи кюфта?

Фото: instagram.com/tanyashpilko/
Реклама

Кюфта. Саме цим словом турки просили називати шведські фрикадельки. Кюфта – це щось середнє між котлетами і тюфтелямі з баранини з великою кількістю спецій, насамперед шафрану. Шведські фрикадельки з баранини не готують. Відрізняються ці дві страви й подачею. Кюфту подають без гарніру, а фрикадельки зі Швеції не подаються без картоплі та брусничного соусу. До того ж у їхньому складі присутній інгредієнт – вустерширський соус – не властивий для кухні Туреччини. Це кисло-солодкий, злегка пікантний ферментований англійський соус, готують який, якщо коротко, на основі оцту, цукру та анчоусів.

Читайте також:

Шведські фрикадельки в мультиварці

Фото: instagram.com/the_pled/

Інгредієнти

  • яловичий фарш – 1 кг;
  • панірувальні сухарі – 1/2 ск.;
  • ріпчаста цибуля – 1/2 ск.;
  • яйце – 1 шт.;
  • сіль – 1/2 ч. л.;
  • перець – 1/2 ч. л.;
  • яловичий бульйон – 2 ск.;
  • молоко – 2 ск.;
  • сіль – 1/2 ч. л.;
  • перець – 1/2 ч. л.;
  • вустерширський соус – 1 ст. л.;
  • петрушка;
  • олія.
Реклама

Спосіб приготування

  1. Змішати фарш, цибулю, яйце, панірувальні сухарі, сіль і перець. Добре вимішати фарш і сформувати фрикадельки. Обсмажити їх із кожного боку по 1 хвилині.
  2. У чаші мультиварки змішати бульйон і молоко, сіль, перець, соус і довести до кипіння.
  3. Додати сметану і перемішати, щоб вона змішалася. Соус має стати вершковим.
  4. Викласти фрикадельки в соус і протушкувати 5 хвилин.
  5. Подавати з підготовленим рисом (локшиною або картоплею), прикрасити соусом і петрушкою.

А тут дізнаєтеся про те, як правильно приготувати смажений рис.

Читайте також:

Реклама
Найважливіші та найцікавіші новини завжди під рукою
Life Сьогоднi в telegram-каналi Пiдпишись на RSS-канал Life Сьогоднi на Google News

Рекомендації

Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Гороскоп
Твій гороскоп на сьогодні
Читати гороскоп
ТОП-5 фавориток редакції
"Міс Україна-2021"
@saraednswel
@saraednswel
@liza__miroshka
@liza__miroshka
@____rudi_____
@____rudi_____
@martareznichenko
@martareznichenko
@kris_trump
@kris_trump
1/2
MUST HAVE
Beauty-новинки по догляду за волоссям
Придбати
Just do it
Корисна порада на сьогодні
Налагодити роботу кишечника
Чому це важливо?
Лайфхак дня
Як приготувати домашній тірамісу
Хакнути
Maruv для російського Playboy
Естетика дому
Інтер'єрна лінійка від Louis Vuitton
1/2
Гороскоп
Твій гороскоп на тиждень
27 вересня - 3 жовтня
Читати гороскоп
Найдорожчий спецтопік
Дорожче просто не знайдеш
Ніч в готелі на Мальдівах за мільйон гривень
За що такі гроші?
Особистий досвід
Як з'їздити у Будапешт недорого
Реальні ціни

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти