Головна Сьогодні

Що приготувати на вечерю в мультиварці – 5 найкращих рецептів

Тут є і перші, і другі страви

Сьогодні практично в кожній оселі є мультиварка. Це дає можливість не стояти біля плити і не погіршує якість їжі. З мультиваркою, до речі, теж треба вміти поводитися, щоб результат її роботи був ідеальним. Отже, якщо ви поки не придумали, що їстимете на вечерю – скористайтеся цією добіркою рецептів.

А для того, щоб зробити класний подарунок, скористайтеся оригінальними підказками з нашого календаря свят травня.

Борщ у мультиварці з м'ясом

Фото: Depositphotos

Рецепт борщу в мультиварці розрахований на чашу ємністю 5 л. Якщо у вас 3-літрова каструлька, пропорційно зменшите кількість інгредієнтів.

Інгредієнти

  • Свинина на реберцях – 300 г
  • Вода – 2 л
  • Капуста свіжа – 200 г
  • Буряк – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Картопля – 2 шт.
  • Помідори свіжі або в томаті – 2 шт.
  • Масло топлене – 1 ст. л.
  • Часник – 2 зубчики
  • Цукор – 1 ч. л.
  • Сік половини лимона
  • Спеції (за бажанням)
  • Зелень, сіль

Спосіб приготування

  1. Буряк, моркву і цибулю очистити від шкірки.
  2. Моркву і буряк натерти на крупній тертці, цибулю подрібнити ножем.
  3. Капусту тонко нашаткувати, помідори нарізати брусочками, часник пропустити через прес.
  4. Потім додати в каструльку олію, моркву і цибулю.
  5. Обсмажити овочі в режимі "Смаження" або "Випічка", помішуючи силіконовою лопаткою. Кришка має бути відкритою. На це треба 5 хвилин.
  6. Потім додати свинячі реберця, помідори і продовжувати смажити ще 5 хвилин.
  7. Викласти половину буряка, капусту, картоплю, цукор. Посолити і залити гарячою водою з чайника.
  8. Потім увімкнути режим "Тушкування" на 1 годину. Закрити кришку мультиварки.
  9. Тим часом другу частину буряка залити склянкою окропу, додати лимонний сік і довести до кипіння.
  10. Потім у готовий борщ вилити проціджений буряковий відвар.
  11. Додати часник, приправи і нарізану зелень.
  12. Перекласти мультиварку в режим "Підігрів" і залишити на 10 хвилин.
  13. Відокремити м'ясо від кісток. Шматочки м'яса повернути в борщ, кістки викинути.
  14. Подавати готову страву разом зі сметаною і чорним хлібом.

Плов зі свининою в мультиварці

Плов зі свинини у мультиварці
Плов зі свинини у мультиварці
Фото: Getty Images

Класичний плов готують з бараниною. Але замість цього м'яса можна використовувати свинину, курку або яловичину. Якщо ви хочете, щоби плов вийшов золотистого кольору, додайте трохи куркуми або карі.

Інгредієнти

  • 300 г свинячої шиї
  • 300 г шліфованого рису
  • 150 г моркви
  • 150 г ріпчастої цибулі
  • 15 г часнику
  • 70 мл олії
  • 400 мл води
  • сіль, спеції для плову

Спосіб приготування

  1. Рис промити до прозорої води.
  2. Свинину помити і нарізати кубиками по 2 см.
  3. Моркву натерти на крупній тертці, цибулю нарізати соломкою, часник почистити.
  4. Викласти в чашу мультиварки цибулю, моркву і м'ясо. Додати сіль, спеції та олію, добре перемішати.
  5. Насипати зверху рис і розрівняти лопаткою. У рис застромити зубчики часнику. Залити крупу водою і закрити мультиварку кришкою.
  6. Готувати в режимі "Плов" впродовж години. Перед подачею плов можна посипати нарізаною петрушкою.

Азу з баранини і картоплі в мультиварці

Фото: Depositphotos

Азу – це традиційна татарська страва. Вона складається з обсмажених шматочків м'яса, тушкованих з помідорами, цибулею, картоплею і солоними огірками. Азу можна готувати без картоплі, але основа – м'ясо, цибулю і солоні огірки – має бути обов'язково.

Інгредієнти

  • 800 г баранини
  • 3 цибулини
  • 4 солоних огірки
  • 3 зубчики часнику
  • 2 ст. л. томатної пасти
  • 2 ст. л. олії
  • 1 щіпка червоного перцю
  • 2 лаврових листя
  • Дрібка солі

Спосіб приготування

  1. Цибулю очистити, нарізати тонкими півкільцями. Часник очистити, подрібнити. Баранину промити, нарізати невеликими шматочками.
  2. У чашу мультиварки додати ложку олії, викласти баранину і цибулю, готувати 15 хвилин у режимі "Смаження" при відкритій кришці.
  3. Потім додати очищені і нарізані кубиками солоні огірки і томатну пасту. Перемішати і смажити ще 5 хвилин.
  4. Влити в чашу 2-3 мультисклянки води, додати половину подрібненого часнику, все перемішати, закрити кришку і встановити режим "Тушкування" на 1,5-2 години.
  5. Картоплю очистити, нарізати товстою соломкою і обсмажити на сковороді до напівготовності, 5 хвилин. За 20 хвилин до закінчення програми "Тушкування", викласти в чашу мультиварки смажену картоплю.
  6. Додати лаврове листя, подрібнений часник, червоний гострий перець і сіль за смаком, все перемішати і готуйте азу з баранини з картоплею до закінчення програми.

Угорський гуляш з яловичиною в мультиварці

Фото: Depositphotos

Для приготування справжнього угорського гуляшу слід брати вирізку, м'якоть задньої ноги або лопатку. А щоб страва вийшла по-справжньому ароматною, додайте прянощі: кмин, паприку, майоран.

Інгредієнти

  • Яловичина (м'якоть) – 600 г
  • Цибуля – 2 головки
  • Часник – 5 шт.
  • Олія – 4 ст. л.
  • Кмин – 1/2 ч. л.
  • Майоран сушений – 1/2 ч. л.
  • Паприка – 1 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Мелений чорний перець – за смаком
  • Помідори – 3 шт.
  • Картопля – 3 шт.
  • Болгарський червоний перець – 2 шт.
  • Капуста білокачанна – 300 г
  • Вода – 250-500 мл

Спосіб приготування

  1. М'ясо промийте та висушіть. Наріжте невеликими кубиками.
  2. У сковороді розігрійте олію і обсмажуйте шматки м'яса з усіх боків по кілька хвилин до рум'яної скоринки.
  3. М'ясо складіть в каструлю або чашу мультиварки. Туди ж покладіть дрібно порізану цибулю і три подрібнених зубчики часнику. Покладіть кмин, майоран, паприку, сіль, перець і влийте воду.
  4. Тушкувати м'ясо на слабкому вогні під кришкою близько години. Якщо ви готуєте в мультиварці, то поставте готуватися страва в режимі "Тушкування" на 1 годину.
  5. На помідорах зробіть хрестоподібні надрізи. Залийте томати окропом. За кілька хвилин воду злийте, а з помідорів зніміть шкірку. Наріжте скибочками.
  6. Болгарський перець наріжте соломкою, капусту тонко нашаткуйте, а картоплю наріжте кубиками.
  7. Покладіть у каструлю до м'яса підготовлені капусту, перець і картоплю і тушкуйте ще 25 хвилин.
  8. Далі покладіть помідори і дрібно порізаний часник, що залишився. Тушкуйте ще 10 хвилин.
  9. Подавайте гуляш із житнім хлібом або будь-яким гарніром на свій смак.

Курка в мультиварці з грибами і вершками

Фото: Depositphotos

Перед тушкуванням шматочки курки потрібно злегка обсмажити. Це додасть насиченішого аромату. Крім цього, ви можете додати дрібно нарізаний зубчик часнику.

Інгредієнти

  • 500 г курячого філе (з грудки або стегон)
  • 400 г печериць
  • 1 цибулина
  • 200 мл вершків
  • 2 ст. л. олії
  • 1 ст. л. борошна
  • пучок зелені
  • сіль, чорний мелений перець – за смаком

Спосіб приготування

  1. Цибулю почистити і нарізати невеликими кубиками.
  2. Налити в чашку мультиварки олію та увімкнути режим "Смаженняа" на 20 хвилин. Додати нарізану цибулю і готувати до м'якості.
  3. Куряче філе помити і нарізати середніми кубиками, додати до цибулі та перемішати. Смажити, доки м'ясо не побіліє.
  4. Потім додати нарізані тонкими пластинками гриби і продовжувати обсмажувати. Посолити, поперчити, додати борошно і готувати ще 3 хвилини.
  5. Влити вершки і трохи води, перемішати і довести до кипіння.
  6. Закрити кришку мультиварки, увімкнути режим "Тушкування" на 20-25 хвилин. За 5 хвилин до кінця приготування додати рубану зелень.
  7. Подавати курку в мультиварці разом з картопляним пюре, макаронами або рисом.

Тут зібрані ще 7 ідей для швидкої вечері.

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти