I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Що приготувати на вечерю без м'яса: ТОП-7 рецептів

Кращі вегетаріанські ідеї для вечері

Завтрак і обід – основні прийоми їжі. Але не треба забувати, що є продукти, від яких слід відмовитися під час сніданку. І якщо вранці ми можемо дозволити собі добре поїсти, то на вечерю, бажано, приготувати щось легке та корисне. Страви з нашої добірки смачні, корисні і не дуже складні в приготуванні. Вони містять багато овочів, тому подарують вам порцію вітамінів, мінералів і корисної клітковини. Спробуйте, у вас обов'язково вийде.

Картопляна запеканка із сиром

Реклама
Фото: instagram.com/iamcookru/

Інгредієнти

  • 5 штук. – картопля
  • 100 г – сир твердий
  • 2 шт. – яйця курячі
  • 5 ст. л. – майонез
  • Сіль, часник і перець чорний мелений за смаком

Спосіб приготування

Реклама
  1. Сир натріть на тертці. Половину тертого сиру змішайте з одним яйцем і майонезом. Також додайте часник, чорний мелений перець і сіль.
  2. Картоплю очистіть від шкірки і тонко наріжте або натріть на тертці.
  3. Картоплю змішайте із сирним соусом і викладіть у форму для запікання.
  4. Половину тертого сиру змішайте з другим яйцем. Залийте соусом картоплю. ⠀
  5. Запікати страву в розігрітій до 180 градусів печі до рум'яної скоринки, приблизно 35-40 хвилин.

Читайте також:

Хрусткий смажений тофу

Фото: instagram.com/food.vegans/
Фото: instagram.com/food.vegans/

Реклама

Інгредієнти

  • 1 упаковка тофу ⠀
  • 3 ст. л поживних дріжджів ⠀
  • 2 ст. л. універсальної борошна ⠀
  • 2 ч. л. часникового порошку ⠀
  • 1/2 ч. л. солі ⠀
  • 1/2 ч. л. перцю ⠀
  • 2 ст. л. оливкової олії


Спосіб приготування

  1. Помістіть тофу під прес 10 хвилин. Наріжте тофу кубиками. ⠀
  2. У невеликій мисці змішайте тофу з харчовими дріжджами, борошном, часниковим порошком, сіллю і перцем. Обережно перемішайте, щоб добре покрити тофу. Або помістіть усі інгредієнти в закритий контейнер і добре струсіть. ⠀
  3. У великій сковороді розігрійте олію на середньому вогні. ⠀
  4. Додайте тофу. Готуйте 4-6 хвилин, періодично перевертаючи, доки вони не стануть золотисто-коричневими і злегка хрусткими. ⠀

Читайте також:

Тушкована капуста з грибами

Тушена капуста з грибами
Тушена капуста з грибами

Інгредієнти:

  • 1/2 середнього качана капусти
  • 1 середня морква
  • 1 середня цибулина
  • 1 середній солодкий перець
  • Сіль, цукор за смаком
  • Прованські спеції
  • 1 ст.л. оцту
  • Соняшникова олія
  • 2 ч.л. томатної пасти
  • Перець-горошок
  • Лавровий лист
  • 500 г свіжих печериць

Спосіб приготування:

  1. Капусту нашаткувати, моркву натерти на крупній тертці.
  2. Цибулю нарізати кубиками, перець – соломкою.
  3. Все перемішати, посолити за смаком, додати трохи цукру, прованські трави й оцет.
  4. Все перемішати руками, трохи віджимаючи, злегка полити олією.
  5. Тушкувати на невеликому вогні під кришкою на рослинній олії, періодично помішуючи, протягом 20 хвилин.
  6. Поки тушкується капуста, нарізати гриби й обсмажити на олії до золотистого кольору.
  7. Додати гриби до капусти, а також томатну пасту, перемішати.
  8. Додати лавровий лист, запашний перець. За бажанням ще раз посолити.
  9. Накрити кришкою і тушкувати ще 5 хвилин.

Читайте також:

Перець, фарширований кускусом

Фарширований перець овочами і кускусом
Фарширований перець овочами і кускусом

Інгредієнти:

  • Солодкі перці (кількість залежить від розміру)
  • 1/2 чашки кускусу
  • 1 чашка окропу або бульйону
  • 1 невеликий баклажан
  • 1 невелика цибулина
  • 1 великий стиглий помідор
  • Чебрець або базилік
  • 100 г фети або бринзи

Спосіб приготування:

  1. Кускус залити окропом, дати постояти, поки рідина не вбереться; посолити, поперчити, перемішати виделкою.
  2. Цибулю дрібно нарізати. Баклажан нарізати маленькими кубиками.
  3. На оливковій олії обсмажити цибулю і баклажан протягом 2-3 хвилин. Помідор натерти на тертці, шкірку викинути. Додати в сковороду разом з чебрецем і базиліком, приправити сіллю і перцем, перемішати й готувати, поки рідина не випарується.
  4. Перемішати овочі з кускусом, злегка остудити. Сир розкришити, змішати з кускусом і овочами.
  5. У перців зрізати вершечки, очистити від перегородок і насіння. Нафарширувати начинкою. Покласти в змащену маслом форму, змастити перці маслом.
  6. Запікати при 190 ºС протягом 20-25 хвилин.

Читайте також:

Паста із соусом песто та овочами

Інгредієнти:

  • 200 г заморожених суцвіть броколі
  • 200 г замороженого зеленого горошку
  • 200 г замороженої стручкової квасолі
  • 600 г пасти фузіллі
  • 1 ріпчаста цибулина
  • 4 ст. л. оливкового масла
  • 1 ст. л. соусу песто
  • Сіль, перець – за смаком
  • Пармезан – для подачі
  • Свіжий базилік – для прикрашання

Спосіб приготування:

  1. Пасту відварити в підсоленій воді.
  2. Зелений горошок, стручкову квасолю і броколі, не розморожуючи, відваріть у підсоленому окропі 2 хвилини. Злийте окріп і обдайте овочі крижаною водою.
  3. Цибулю дрібно наріжте і обсмажте на сковороді до м'якості.
  4. Відкладіть жменю зеленого горошку, інші овочі разом із цибулею збийте в блендері.
  5. На сковороді розігрійте масло, потоміть на ньому овочеве пюре 5 хвилин.
  6. Додайте відварену пасту і соус песто, перемішайте. Покуштуйте, посоліть і поперчіть за смаком.
  7. Подаючи, прикрасьте пасту з соусом песто зеленим горошком, що його відклали, листочками базиліку і пармезаном.

Гарбуз, фарширований киноа та сухофруктами

Фарширований гарбуз з кіноа та сухофруктами
Фарширований гарбуз з кіноа та сухофруктами

Інгредієнти:

  • Круглий гарбуз вагою 1.5 кг
  • 120 г кіноа (можна замінити рисом або булгуром)
  • 2 моркви
  • 100 г родзинок
  • 2 цибулини
  • 2 зубчики часнику
  • Кілька гілочок коріандру
  • 2 ст. л. оливкового масла

Спосіб приготування:

  1. Відварити кіноа в підсоленому окропі, дотримуючись часу, вказаному на упаковці.
  2. Замочити родзинки в гарячій воді. Коли він розбухне, злити воду.
  3. Очистити цибулю, моркву і часник. Цибулю і часник дрібно нарізати. Моркву нарізати середніми кубиками. Коріандр дрібно посікти.
  4. Із гарбуза зрізати верх і обережно видалити ложкою насіння. У нагрітій на сковороді оливковій олії обсмажити цибулю і часник. Додати моркву, посолити, поперчити й готувати близько 10 хвилин. Зняти сковороду з плити, додати кіноа, родзинки та коріандр. Перемішати.
  5. Нафарширувати підготованою начинкою гарбуз, накрити верхньою частиною і запікати в заздалегідь розігрітій до 180 °С печі 40 хвилин.

Читайте також:

Картопляна запіканка з баклажанами й помідорами

Картопляна запіканка з баклажанами і помідорами
Картопляна запіканка з баклажанами і помідорами

Інгредієнти:

  • 2-3 ст. л. олії
  • 1 цибулина
  • 2 баклажани
  • 400 г картоплі
  • 1 великий помідор
  • 200 г твердого сиру
  • 6 ст. л. сметани або натурального йогурту
  • 2-3 зубчики часнику
  • Сіль, чорний перець – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Підготуйте овочі: цибулю наріжте тонкими кільцями, очищену картоплю – кружальцями по 5 мм, баклажан – кружечками по 1 см, помідори – великими кружечками.
  2. Розігрійте піч до 180 ºС. Змастіть дно форми для запікання соняшниковою олією (кількість – столова ложка).
  3. Викладіть шарами цибулю, картоплю, помідори та баклажани. Повторюйте шари, поки не закінчиться картопля. Посипайте кожен шар сіллю і перцем.
  4. Зверху викладіть ще один шар баклажанів, залишки цибулі та помідорів.
  5. Змішайте сметану з пропущеним через прес часником. Полийте овочі цим соусом, посипте приправами за смаком.
  6. Накрийте форму фольгою і запікайте годину.
  7. Зніміть фольгу, посипте тертим сиром і готуйте ще 15 хвилин, доки верх не підрум'яниться.

Плюси й мінуси вегетаріанства

Фахівці з харчування кажуть, що повна відмова від м'яса погіршує волосся, шкіру і нігті людини. Організм не отримує потрібної кількості вітамінів і забирає їх із власних резервів. А набрати достатню кількість поживних речовин з продуктів рослинного походження дуже складно.

Експерти додають, що для підтримки норми вітамінів і мінералів потрібно їсти м'ясо 3-4 рази на тиждень, тоді як щоденне вживання м'яса шкідливе для травлення.

Серед плюсів вегетаріанства – знижений ризик виникнення серцево-судинних і онкологічних захворювань. Крім цього, ті, хто не їсть м'яса, рідко мають надмірну вагу.

Тут знайдете 5 рецептів салатів з морепродуктами.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти