Сібас – основа середземноморської дієти. Цю рибу смажать на грилі, запікають в духовці, припускають в пряному відварі.
Цибуля, часник, фенхель, пряні трави, а також цитрусові і помідори – ось кращий акомпанемент до сібаса, приготовленого будь-яким способом.
Сібас в духовці з пряними травами і часником
Час приготування:
- 40 хвилин
Калорійність:
- 120 ккал на 100 г
Складові:
- 1 тушка сібаса
- Багато свіжої зелені (розмарин, чебрець, лавр)
- 1-2 головки часнику
- 1 лимон
- Велика морська сіль
Спосіб приготування:
- Підготувати рибу: почистити, випатрати і видалити зябра.
- Часник розрізати впоперек і прямо в шкірці викласти разом з половиною зелені на деко.
- Помістити зверху рибу, рясно посипати морською сіллю. Додати тонкі кружальця лимона і залишки зелені.
- Відправити в розігріту до 190 °С духовку приблизно на 30 хвилин. Не пересушити.
Як подавати страву
Подавати рибу разом з кускусом, запеченою картоплею або літнім салатом з помідорів.
Дивіться відео, як зробити бургер з рибою на грилі:
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як запекти сібаса з апельсинами і помідорами.