Головна Сьогодні

Рецепт ніжної сирно-ягідної запіканки зі згущеним молоком

Рецепт незвичайної запіканки із сиру в духовці з чорницею і згущеним молоком

Сирна запіканка з чорницею і желе – смачний домашній десерт. Для начинки ви можете використовувати будь-які літні ягоди на свій смак. Сир бажано вибирати жирний, в ідеалі – домашній. А в згущеному молоці не повинно бути пальмової олії.

Ягідно-сирна запіканка в духовці

Ягідна запіканка в духовці
Ягідна запіканка в духовці
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 1,5 години

Калорійність:

  • 121 ккал на 100 г

Складові:

  • 300 г сиру
  • 4 яйця
  • 200 г згущеного молока
  • 200 г чорничного пюре
  • 3 ст. л. манки
  • 150 г печива "До чаю"
  • 60 г кокосового або вершкового масла

Спосіб приготування:

  1. Змішати печиво і масло в блендері. Утрамбувати на дно форми для випікання діаметром 20 см.
  2. Змішати інші інгредієнти в мисці, збити блендером до отримання однорідної маси. Вилити зверху на шар печива.
  3. Випікати в попередньо розігрітій до 180 °С духовці на середньому рівні близько години. Внизу поставити деко з водою для ефекту водяній бані.
  4. Остудити запіканку у формі. Можна подавати її відразу, а можна покрити ягідним желе.

Як зробити ягідне желе

Складові:

  • 200 г чорничного пюре
  • 200 г згущеного молока
  • 1 пакетик (9 г) желатину

Дивіться відео, як зробити сирну запіканку з буряком і апельсином:

Спосіб приготування:

  1. Желатин попередньо замочити в невеликій кількості холодної води.
  2. Ягідне пюре змішати зі згущеним молоком.
  3. Желатин розтопити, не доводячи до кипіння, і розмішати, щоб не було грудочок.
  4. Розмішуючи, влити желатин в ягідну суміш. Вилити на остиглий пиріг і поставити в холодильник до повного застигання.

Нагадаємо, раніше ми писали, як зробити порційні сирні запіканки в духовці. Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептом сирної запіканки з вермішеллю.

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News
Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти