Баклажани в гострому соусі на зиму – незвичайна домашня заготовка, яка прикрасить і урізноманітить як святковий, так і повсякденний стіл. Спочатку овочі обсмажуються на рослинній олії, а вже потім викладаються в банки разом з іншими інгредієнтами.
Баклажани "Тещин язик" на зиму з кунжутом
Час приготування:
- 45 хвилин
Калорійність:
- 229 ккал на 100 г
Складові:
- Баклажани середні – 1,5 кг
- Сіль – 1 ст. л.
- Рослинна олія – 200 г
Для заправки:
- Оцет (9%) – 100 г
- Часник – 5 зубчиків
- Насіння кунжуту – 2 ст. л.
- Цукор – 0,5 ст. л.
- Сіль – 0,5 ст. л.
- Червоний гострий перець – 5 ч. л.
- Мелена солодка паприка – 1 ч. л.
Дивіться відео, як запекти баклажани з салом на грилі:
Спосіб приготування:
- Молоді баклажани розрізати вздовж на 5-6 частин, щоб вийшли за формою пластинки, що нагадують язик. Або наріжте кружальцями завтовшки не менше 1 см.
- Посоліть їх і покладіть під гніт на 3 хвилини, щоб пішла гіркота, сік злийте. Обсмажте в олії з двох сторін.
- Часник роздавіть і змішайте з іншими інгредієнтами для заправки.
- Викладіть баклажани в чисті банки, перешаровуючи їх заправкою (вона повинна вийти гострою) і посипаючи кунжутом.
Скільки стерилізувати заготовку
Простерилізуйте банки (півлітрові – 5 хвилин, літрові – 10 хвилин) і укупорьте їх.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як заморозити баклажани на зиму. Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептами заготовок з кабачків.