Запечена курка в духовці з лимоном і часником – прекрасний варіант для сімейного обіду або вечері. Вона приготується швидше, якщо ви розрубаєту тушку на порційні шматочки або візьмете курячі стегенця або гомілки.
Курка з лимоном і часником


Час приготування:
- 45 хвилин
Калорійність:
- 156 ккал на 100 г
Складові:
- 900 г курячих частин або стегон на кістці зі шкірою
- Морська сіль – за смаком
- Мелений чорний перець – за смаком
- 3 ст.л. оливкової олії
- 2 ст.л. лимонного соку
- 1 ч.л. коричневого цукру
- 4 зубчики часнику
- Шматочки лимона – для подачі
Спосіб приготування:
- Розігріти духовку до 180 °С. Застелити пергаментним папером.
- Промити курку і обсушити. Приправити сіллю і перцем за смаком.
- У великій мисці змішати оливкову олію, лимонний сік, коричневий цукор і часник. Додати курку в маринад і перемішати.
- Покласти курку на деко шкіркою вниз. Запікати 20-25 хвилин. Перевернути і запікати ще 10 хвилин або до готовності.
Як подавати курку
Подавати страву гарячою разом зі шматочками лимона, рисом і салатом з руколи.
Дивіться відео, як приготувати курячі гомілки на грилі з полентою:
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом печені з курки з зеленим горошком, а також писали, як запекти курячі ніжки в беконі.