Звичний томатний салат буде ще смачніше, якщо приготувати його з різних видів стиглих помідорів. "Чим більше кольору, тим краще", – вважає британський шеф Джеймі Олівер.
"Цей салат прекрасний з ростбіфом, козячим сиром або картоплею в мундирі. І, чесно кажучи, навіть якщо ви покладете ці помідори на деко і запечете їх з декількома ковбасками, розкиданими навколо них, теж буде непогано", – каже кухар.
Салат з трьох видів помідорів
Час приготування:
- 40 хвилин
Калорійність:
- 119 ккал на порцію
Складові:
- 4 великих жмені різних помідорів
- Морська сіль
- Мелений чорний перець
- Оливкова олія першого віджиму
- Високоякісний червоний винний оцет
- 1/2 зубчики часнику, тертого
- 2 чайні ложки тертого свіжого хрону або баночного гострого білого хрону
- 1 невелика жменя свіжої петрушки, дрібно нарізаної
Спосіб приготування:
- Наріжте великі помідори на скибочки товщиною близько 1 см. Ви можете розрізати помідори чері навпіл або залишити їх цілими.
- Потім посипте всі помідори хорошою дрібкою морської солі. Покладіть їх в друшляк і залиште на 30 хвилин.
- Помістіть помідори у велику миску і заправте достатньою кількістю оливкової олії (приблизно 6 ст.л.) і додайте 1-2 ст.л. оцту. Спробуйте, при необхідності додайте ще солі.
- Додайте часник і мелений перець. Тепер почніть додавати хрін. Додайте кілька чайних ложок, перемішайте і спробуйте. За бажанням додайте ще трохи хрону.
- В кінці додайте петрушку.
Як подавати салат
Подавайте салат разом з хлібом. Ви можете збирати м'якушем томатний сік, що виділився.
Дивіться відео, як зробити композицію з помідора і запашних трав:
Нагадаємо, раніше ми писали, як зробити листковий салат "Філадельфія" . Крім цього, Сьогодні.Lifestyle ділилися рецептом салату з помідорів, авокадо і кукурудзи .