У 2018 році Різдвяний піст розпочався 28 листопада і триватиме до 6 січня. Протягом цього періоду не можна вживати будь-які продукти тваринного походження. Ми поділимося простим рецептом овочевого супу з буряка з часником і прянощами.
Овочевий суп-пюре з буряка
Складові:

- 5 середніх буряків
- 2 ч. л. оливкової олії
- 1 1/2 чашки цибулі-порею
- 2 цибулі-шалот
- 3 зубчики часнику
- 3 чашки води
- 1/4 ч. л. коріандру
- 1/4 ч. л. шавлії
- 1/2 ч. л. солі
Для крему з кешью:
- 1/2 чашки горіхів кешью
- 2/3 чашки води
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Рецепт приготування:
- Розігріти духовку до 200 °С.
- Покласти буряк на деко і запекти до готовності.
- У каструлі розігріти масло, додати цибулю-порей і шалот. Смажити, постійно помішуючи. Додати часник.
- Додати воду і буряк, довести до кипіння. Злегка остудити і пюрировати блендером. Повернути суп назад в каструлю і додати спеції та сіль. Поставити на повільний вогонь і довести до кипіння.
- Подавати з кремом з кешью. Його потрібно зробити в кухонному комбайні: змішати воду і горіхи до дуже гладкої маси.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати вітамінний салат з квашеної капусти з журавлиною. Сайт "Сегодня" також ділився рецептами пісних салатів з буряка.