Приготування цибулевого супу- процес нешвидкий, але результат того вартий. Крім приголомшливого смаку, це блюдо має потужні бактерицидні властивості та зміцнює імунітет взимку.
Французький цибулевий суп
Складові:

- 1,5 кг цибулі
- 3-4 зубчики часнику
- 50 г вершкового масла
- 1 ст. л. борошна
- 200 мл сухого білого вина
- 1,5 л бульйону (курячого або яловичого)
- 4 ч. л. кальвадосу або коньяку
- 4 шматочки хліба
- 50 г твердого сиру (Грюйєр, Емменталь, Комте)
- Сіль і чорний мелений перець
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Рецепт приготування:
- Цибулю чистимо і нарізаємо півкільцями шириною приблизно в 5 мм. У глибокій каструлі з товстим дном розігріваємо вершкове масло. Коли масло зашипить закидаємо туди цибулю, дрібно порубаний часник і тушкуємо на невеликому вогні до карамельного кольору. Процес може зайняти годину і навіть більше. Цибуля має набути насиченого золотисто-коричневого відтінку, від цього залежати е і смак і колір готового супу. Однак, водночас, він ні в якому разі не повинен пригоріти. Тому періодично повертайтеся до каструлі, щоб добре перемішувати цибулю.
- Потім додаємо в каструлю борошно і, добре перемішуючи, обсмажуємо протягом 2-3 хвилин. Борошно може приставати до дна і стінок – це не страшно. Потім поступово вливаємо туди вино і з допомогою лопатки знову все добре перемішуємо, відокремлюючи частинки, що пристали, від каструлі. Як тільки вино майже випарується, заливаємо цибулю бульйоном, солимо і перчимо до смаку, накриваємо кришкою і залишаємо варитися протягом 30 хвилин.
- Тим часом духовку розігріваємо до 200 C. Шматочки хліба відправляємо туди трохи підсушити і підрум'янитися, просто виклавши їх на деко.
- Як тільки суп буде готовий, розливаємо його по тарілках, додаємо в кожну по чайній ложці кальвадосу або коньяку, зверху, прямо на суп, кладемо шматочок хліба і щедро посипаємо все натертим сиром.
- Відправляємо в духовку буквально хвилин на 5, щоб сир добре розплавився і трохи підрум'янився. До речі, приготувати сам суп можна заздалегідь, а перед подачею просто розігріти і сервірувати.
Нагадаємо, раніше ми писали, як зварити по-справжньому прозорий бульйон.
Класичний рецепт французького цибулевого супу
Зігріваючий суп з карамелізованими цибулею і сирними грінками – відмінне блюдо для холодної погоди
Приготування цибулевого супу- процес нешвидкий, але результат того вартий. Крім приголомшливого смаку, це блюдо має потужні бактерицидні властивості та зміцнює імунітет взимку.
Французький цибулевий суп
Складові:
1,5 кг цибулі
3-4 зубчики часнику
50 г вершкового масла
1 ст. л. борошна
200 мл сухого білого вина
1,5 л бульйону (курячого або яловичого)
4 ч. л. кальвадосу або коньяку
4 шматочки хліба
50 г твердого сиру (Грюйєр, Емменталь, Комте)
Сіль і чорний мелений перець