Найбільш популярним варіантом страв з кабачків, звичайно ж, є фаршировані кабачки. Це можуть бути класичні вишукані човники з кабачків або "діжки". Пропонуємо вашій увазі рецепти "діжок" з кабачків з різними начинками.
Фаршировані кабачки з рисом і свининою
Час приготування:
- 30 хвилин
Складові:
- Кабачок – 150 г
- Свинина – 80 г
- Відварений рис – 20 г
- Відварна морква – 20 г
- Томатна паста – 30 г
- Майонез або сметана – 15 г
Спосіб приготування:
- Кабачок ріжемо "діжками", виймаємо серединку, залишаючи "денце", солимо.
- М'ясо перекручуємо на м'ясорубці, додаємо відварений рис, дрібно нарізану серединку кабачка, відварену моркву, томатну пасту, солимо, перчимо, закладаємо в кабачки і ставимо в духовку на 20-25 хвилин.
- Виймаємо кабачки з духовки, змащуємо зверху майонезом або сметаною.
"Діжки" з кабачків з грибами, сиром і помідорами
Час приготування:
- 20 хвилин
Складові:
- Кабачок – 150 г
- Гриби – 80 г
- Цибуля – 30 г
- Сметана – 30 г
- Твердий сир – 20 г
- Помідори – 10 г
Дивіться відео, як вибрати печериці:
Спосіб приготування:
- Кабачок ріжемо "діжками", виймаємо серединку, залишаючи "денце", солимо і ставимо в духовку на 7-10 хвилин. Інший варіант – можна відварити їх у підсоленій воді протягом такого ж часу.
- Гриби і цибулю дрібно нарізаємо, підсмажуємо на олії. Можете взяти будь-які гриби, на ваш розсуд, – це можуть бути печериці, лисички, маслюки, білі гриби, а також можна зробити суміш з декількох видів грибів.
- Заповнюємо грибами з цибулею кабачки, поливаємо сметаною, трьом зверху твердий сир і кладемо дрібно нарізані помідори.
- Запікаємо наші "діжки" в мікрохвильовці чи духовці протягом 3 хвилин.
На замітку
Фруктовий варіант фаршированих кабачків: точно такі ж "діжки" наповнюємо сумішшю з заздалегідь нарізаних і тушкованих в оливковій олії яблук, а також чорносливу, кураги і волоських горіхів. При цьому кабачки попередньо не відварюємо, а запікаємо вже з начинкою в духовці, прикривши зверху фольгою. Пекти треба до тих пір, поки начинка не стане темно-коричневого кольору.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом дієтичних курячих котлет з кабачками, а також писали, як зробити корисні кабачкові оладки в духовці.