Головна Сьогодні

Дієтичні кабачкові оладки в духовці: рецепт від Тетяни Литвинової

Ці оладки з кабачків готуються без солі і майже без олії

Класичні кабачкові оладки смажать на сковороді. Вони вбирають багато олії і стають досить жирними.

Кулінарний експерт Тетяна Литвинова в своєму Instagram поділилася рецептом низькокалорійних кабачкових оладок в духовці. Вона не рекомендує додавати в тісто сіль – так утворюється занадто багато вологи. Краще посолити вже готову страву на тарілці або доповнити її фетою або бринзою.

Кабачкові оладки в духовці

Фото: instagram.com/tanita_litvinova

Час приготування:

  • 1 година

Калорійність:

  • 46 ккал на 100 г

Складові:

  • 1 кг кабачків
  • 2 яйця
  • 4-6 ст.л. борошна (бажано цільнозернового)
  • Оливкова олія – для змащування пергаменту

Спосіб приготування:

  1. Кабачки натріть на дрібній тертці, відкиньте на сито і дайте стекти рідині протягом 15-30 хвилин. Потім відіжміть руками.
  2. Додайте борошно, потім яйця. Поперчіть, за бажанням додайте трохи свіжого кропу.
  3. Викладіть тісто на змащений олією пергамент через кулінарне кільце або просто розподіліть ложкою, трохи розрівнюючи зверху, щоб шар був однаковий по всьому діаметру.
  4. Запікайте 20-30 хвилин при температурі 200 °С.

Як подавати оладки

Тетяна Литвинова радить подавати оладки разом зі сметаною і абрикосовим джемом.

Дивіться відео, як зробити оладки з індичкою:

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати кабачковий торт з сиром. Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептами кабачкової ікри.

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News
Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти