Головна Сьогодні

Що приготувати з чорної смородини: три літні десерти

Робимо з чорної смородини морозиво, пиріг і смузі

Чорна смородина – ароматна, але досить кисла ягода. Залежно від сорту, кущі смородини зріють з початку червня до вересня.

Чорна смородина багата на пектин, а, значить, з неї виходять прекрасні варення і джеми. Крім цього, ягоду можна додавати в пироги, напої, морозиво, соуси і желе.

Морозиво зі смородини і сметани

Ягідне морозиво на паличці
Ягідне морозиво на паличці
Фото: Pixabay

Час приготування:

  • більше 3-х годин

Складові:

  • 300 г чорної смородини
  • 300 г сметани
  • 5 ст. л. цукру

Спосіб приготування:

  1. Ягоди перебрати і добре помити. Обдати окропом, щоб вони випустили більше соку.
  2. Подрібнити чорну смородину за допомогою блендера. За бажанням пропустити через сито, щоб вийшло чисте пюре без шкірки.
  3. Додати сметану і цукор. Ретельно перемішати, спробувати, при необхідності додати більше цукру.
  4. Перелити масу в формочки і вставити палички.
  5. Відправити в морозилку на 3-4 години до повного застигання.
  6. Готове морозиво дістати з формочок, зануривши їх попередньо в гарячу воду на кілька секунд.

Пиріг із чорною смородиною в духовці

Смородиновий пиріг
Смородиновий пиріг
Фото: freepik.com

Час приготування:

  • 1,5 години

Складові:

Для начинки:

  • 160 г цукру
  • 300 г чорної смородини
  • 3 яєчні білки
  • 1 ч. ложка картопляного крохмалю
  • 1 ч. ложка розпушувача
  • 1,5 ст. ложки борошна
  • Цукрова пудра

Дивіться відео, як зробити смородиновий лікер:

Для тесту:

  • 2 склянки борошна
  • 125 г вершкового масла
  • 125 г цукру
  • 3 яєчних жовтки
  • 1 ч. ложка розпушувача

Спосіб приготування:

  1. Приготуйте пісочне тісто, розтерши борошно з вершковим маслом. Додайте жовтки, цукор, розпушувач і ванільний цукор. Загорніть в плівку і покладіть в холодильник на півгодини.
  2. Підготовлене тісто розкачати. Викладіть у форму і утрамбуйте руками, сформувавши бортики.
  3. Яєчні білки збийте з дрібкою солі. Поступово додайте цукор, борошно, крохмаль і розпушувач. Вилийте білкову суміш на корж, посипте зверху чорною смородиною.
  4. Готуйте в духовці при 180 ºС від 45 до 60 хвилин.
  5. Остудіть пиріг зі смородиною, акуратно перекладіть на блюдо і прикрасьте просіяною цукровою пудрою.

Смузі "Смородина-банан"

Смузі з чорною смородиною
Смузі з чорною смородиною
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 5 хвилин

Складові:

  • 4 банана
  • 6 жмень замороженої смородини
  • 1/2 – 1 склянки молока
  • Мед – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Банан почистити і довільно нарізати.
  2. Скласти банан і заморожені ягоди в чашу блендера і збити до отримання однорідної маси.
  3. Додати мед і молоко за смаком, ще раз збити.
  4. Перелити смузі в стакани і відразу подавати, за бажанням прикрасивши листочками м'яти, кружечками банана і ягодами.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати тертий пиріг зі смородиною, а також ділилися рецептом смородинового пирога на кефірі.

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News
Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти