Смачні, ніжні рулетики з кабачків з волоськими горіхами, часником і зеленню – це пікантна літня закуска, яка не залишить байдужим жодного вашого гостя.
Дуже добре, якщо у вас є спеціальна овочерізка – за її допомогою скибочки кабачків будуть максимально тонкими.
Рулетики з кабачків з горіхами
Час приготування:
- 30 хвилин
Калорійність:
- 66 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- Кабачок – 70 г
- Волоський горіх – 45 г
- Зернова гірчиця – 5 г
- Часник – 1 г
- Зелень (петрушка, кріп) – 4 г
Для заправки:
- Сік лимона – 50 мл
- Мед – 50 мл
- Гірчиця – 50 мл
- Олія – 100 мл
- Сіль – за смаком
Дивіться відео, як приготувати фаршировані кабачки на грилі:
Спосіб приготування:
- Кабачки нарізаємо дуже тонкими пластинками вздовж. Має вийти приблизно 8 штук. Злегка підсмажуємо з обох боків.
- Для гірчично-медової заправки збиваємо всі інгредієнти разом. Волоські горіхи перебиваємо в блендері, додаємо часник, зелень, зернову гірчицю, сіль за смаком, а також гірчично-медову заправку.
- Змащуємо начинкою пластинки кабачка і загортаємо рулетом. За бажання можна скріпити шпажкою, але зазвичай підсмажений овоч і так добре тримає форму.
Як подавати страву
На тарілку кладемо лист салату, виставляємо рулетики з кабачків. Прикрашаємо ягодами журавлини, паростками і насінням гарбуза.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом дієтичних курячих котлет з кабачками, а також писали, як зробити корисні кабачкові оладки в духовці.