Головна Сьогодні

Як зробити соус песто з кропиви: покроковий рецепт від Григорія Германа

Рецепт незвичного соусу в італійському стилі

З молодої кропиви можна приготувати не тільки зелений борщ, але й італійський соус песто. Звичайно, в кропиві немає запаморочливого запаху базиліка, але зате є соковитість і свіжість.

Покроковий рецепт з відео від Григорія Германа, ведучого програми "Ранок з Україною" на телеканалі "Україна", дивіться нижче.

Соус песто з кропиви

Бутерброди з песто
Бутерброди з песто
Фото: freepik.com

Час приготування:

  • 10 хвилин

Складові:

  • 15 гілочок молодої кропиви
  • 100 г волоських горіхів
  • 3 зубчики часнику
  • 200 мл оливкової олії
  • 0.5 шт. лимона
  • 250 г твердого сиру
  • Сіль, перець

Спосіб приготування:

  1. Відірвіть листочки кропиви і складіть в миску. Залийте окропом, потім перекладіть в миску з крижаною водою.
  2. Злегка відіжміть і складіть в блендер разом з часником, горіхами і шматочками сиру. Подрібніть.
  3. Потроху влийте оливкову олію, продовжуючи збивати. Вичавіть трохи соку лимона, посоліть. Ще раз збийте.

Як подавати песто

Підсушіть хліб на сухій сковороді, намажте його соусом. Додайте помідори, сир і подавайте.

Нагадаємо, раніше ми писали, як зробити булочки з кропивою. Сьогодні.Lifestyle також розповідали, які страви можна приготувати з кульбаби.

Всі подробиці в спецтемі Найкращі рецепти

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News
Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти