Молода кропива підходить для приготування різних страв. З нею роблять супи, салати, соуси і випічку.
Григорій Герман, ведучий програми "Ранок з Україною" на телеканалі "Україна", показав, як спекти несолодкі картопляні булочки з кропивою і кунжутом. Покроковий рецепт з відео дивіться нижче.
Картопляні булочки з кропивою в духовці
Час приготування:
- 1,5 години
Інгредієнти:
- 500 г картопляного пюре
- 100 мл води
- 200 г кропиви
- 1,5 ч. л. сухих дріжджів
- Сіль
- 1 ст. л. цукру
- 50 г м'якого вершкового масла
- Кунжут
Спосіб приготування:
- Кропиву наріжте і подрібніть у блендері. За потреби влийте воду.
- Змішайте кропиву, картопляне пюре, цукор, вершкове масло і дріжджі.
- Поступово підсипаючи борошно, замісіть тісто. Посоліть і ще раз перемішайте.
- Застеліть деко папером для випічки. Сформуйте булочки і викладіть їх на папір.
- Поставте в духовку, розігріту до 50 ºС, на 25 хвилин.
- Посипте булочки кунжутом і печіть при 180 ºС 25-30 хвилин.
- Дайте трохи охолонути і подавайте.
На замітку
Якщо ви не будете додавати дріжджі, з такого тіста можна приготувати ньокі – італійські галушки. Потрібно сформувати ковбаски, розрізати їх на шматочки і відварити в підсоленій воді.
Нагадаємо, раніше Григорій Герман ділився рецептом цибулевого хліба . Ведучий також показав, як приготувати фаршировану пекінську капусту .