I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Що приготувати з кульбабок: ТОП-5 весняних рецептів

Рецепти страв з кульбабок з фото

Дієтологи радять їсти кульбаби навіть сирими. Фахівці кажуть, що вона поліпшують настрій, дарують заряд енергії і очищають печінку.

Для приготування страв суцвіття кульбаби потрібно збирати в сонячну погоду, коли вони розкриті. Після збору мити їх не можна, інакше можна змити пилок, а його потрібно якраз зберегти.

Реклама

Також варто пам'ятати, що кульбаби, як і всі рослини, схильні накопичувати в собі важкі метали, тому не можна зривати їх уздовж доріг.

Вино з кульбабок: рецепт

Вино з кульбабок
Вино з кульбабок

Час приготування:

Реклама
  • більше 3-х годин

Складові:

  • 2 лимони
  • 1 1/2 кг цукру
  • 3-4 гілочки меліси лимонної або м'яти
  • Літрова банка квіток кульбаби
  • 100 г родзинок

Читайте також:

Спосіб приготування:

Реклама
  1. Для вина потрібні тільки пелюстки кульбаби. Тому передусім необхідно відокремити їх від квітколожа. Це можна зробити за допомогою ножа. Притиснути пелюстки лезом і сильно смикнути за основу стебла.
  2. Покласти пелюстки у велику каструлю і залити 4 л холодної кип'яченої води. Накрити кришкою і відставити на 24 години.
  3. Наступного дня розчинити в 1/2 л окропу цукор і варити на маленькому вогні до готовності. Готовність сиропу перевіряють так: наносять краплю на гладку поверхню – якщо вона не розтікається, сироп готовий.
  4. Настій з кульбабок довести до кипіння, зняти з вогню, дати повністю охолонути. Потім процідити відвар через сито, пелюстки видалити.
  5. Зрізати з лимонів цедру у вигляді спіралі, з м'якоті вичавити сік. Додати в проціджений квітковий відвар цукровий сироп, родзинки, мелісу, цедру і сік лимона. Суміш ретельно перемішати, закрити марлею і відставити на 2 дні для бродіння. Після первинного бродіння цедру і мелісу видалити.
  6. Перелити рідину разом з родзинками в здорову пляшку і насадити на горлечко гумову рукавичку з невеликою діркою в пальці. Залишити в темному місці при кімнатній температурі для подальшого бродіння. Коли бродіння припиниться, відокремити осад. Перелити вино в пляшки, щільно закрити і прибрати в прохолодне темне місце на 3-6 місяців для дозрівання.

Дивіться відео, як приготувати млинці з кульбабками:

Варення з кульбабок: рецепт

Варення з кульбабок
Варення з кульбабок

Час приготування:

  • більше 3-х годин

Складові:

  • 300 квіток кульбабок
  • 1 л кип'яченої води
  • 1 лимон
  • 1 апельсин
  • 1 кг цукру

Спосіб приготування:

  1. Свіжозібрані квітки кульбабок (тільки жовту частину) помити і залити літром кип'яченої води.
  2. Лимон і апельсин добре помити, нарізати шматочками і змішати з квітками і водою.
  3. Варити протягом 20 хвилин, зняти з плити і дати постояти 3 години. Процідити через дрібне сито.
  4. В отриману рідину додати цукор і варити на повільному вогні 6 годин, помішуючи. Щоб перевірити готовність, капніть трохи варення на блюдце – воно повинно застигнути як крапля меду.
  5. Розлити варення по стерилізованих банках, в кожну банку додати часточку лимона. Закрити прокип'яченними кришками.

Мед з кульбаб: рецепт

Мед з кульбабок
Мед з кульбабок

Час приготування:

  • більше 3-х годин

Складові:

  • 1 кг кульбаб
  • 1 л води
  • 1/2 ч.л. лимонної кислоти або соку
  • 1 кг цукру

Спосіб приготування:

  1. Спершу кульбабу слід правильно зібрати. Зривати потрібно тільки ту, що повністю розпустилася, бажано в середині дня. Потім кульбабу треба акуратно промити і замочити на 24 години, щоб пішла гіркота. Перетримувати не потрібно, інакше вона зіпсується.
  2. Тепер треба правильно їх зварити. На 1 кг кульбаб і 1 л води нам знадобиться 1/2 ч.л. лимонної кислоти або соку. Кип'ятити кульбаби слід приблизно 30 хвилин на повільному вогні, потім процідити через дрібне сито.
  3. До відвару, що вийшов, потрібно додати цукор. На літр рідини знадобиться 1 кг цукру. Варіть сироп на повільному вогні не більше 40 хвилин, щоб зберегти корисні речовини. Потім перелийте мед з кульбаб в підготовлені банки.

Салат з кульбабок: рецепт

Салат з кульбабок
Салат з кульбабок

Час приготування:

  • 1 година

Складові:

  • 3 жмені листя кульбабок
  • 3 яйця
  • 50 г варено-копченого бекону
  • 3 ст.л. оливкової олії
  • 1 ст.л. бальзамічного оцту
  • 1 ч.л. кленового сиропу
  • Сіль – за смаком
  • Чорний перець – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Щоб в листі кульбаб зовсім не було неприємної гіркоти, покладіть його на півгодини в холодну підсолену воду.
  2. Бекон потрібно порізати невеликими смужками і обсмажити на сковороді до рум'яності.
  3. Кожне яйце варити окремо. Розбити його в маленьку мисочку і акуратно вилити в тихо киплячу в сотейнику воду. Через півтори хвилини виловити яйце шумівкою на тарілку.
  4. Для заправки в мисочці змішати оливкову олію, оцет, кленовий сироп і сіль.
  5. На порційні тарілки викласти обсушене листя кульбабок, посипати беконом і полити заправкою. Покласти зверху яйце пашот.

Салат з квіток кульбабок: рецепт

Салат з квіток кульбаби
Салат з квіток кульбаби

Час приготування:

  • 1 година

Складові:

  • 80 г листя кульбабок
  • 8 квіток кульбабок
  • 1 свіжий огірок
  • 5 стеблин зеленої цибулі
  • 2 зубчики часнику
  • 1 ст.л. винного оцту
  • 2 ст.л. рослинної олії
  • 1/3 ч.л. меленого перцю

Спосіб приготування:

  1. Листя кульбабок замочити в холодній воді, потім промити і обсушити.
  2. Свіжий огірок і зелену цибулю добре помити.
  3. Всю підготовлену зелень нарізати. Залишити три-чотири листочки цілими для декору.
  4. З огірка за допомогою овочечистки зрізати кілька слайсів.
  5. Скласти в салатник порубану зелену цибулю, листя кульбаби, шматочки огірка.
  6. Підготувати квіти кульбабок. Відірвати квітку від стебла, добре помити і обсушити. Видалити зелену частину – в їжу вживають лише жовті пелюстки.
  7. Висипати пелюстки кульбабок в салатну суміш. Заправити оцтом і олією, приправити чорним меленим перцем, ретельно перемішати.
  8. На порційну тарілку викласти салатну суміш. Прикрасити вимитими квітками кульбабок і огірковим слайсами. Дати настоятися 20 хвилин і подавати.

Нагадаємо, раніше ми писали, які гарніри можна приготувати з шпинату. Сьогодні.Lifestyle також розповідали, які квіти вважаються їстівними.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти