Головна Сьогодні

Як правильно варити макарони на плиті й мультиварці

Дізнаємося, як зробити так, щоб вони не злипалися і не прилипали до каструлі

Здавалося б, що приготувати макарони – це простіше простого. Тим паче правила варіння вказані на упаковці. Але часто буває так, що результат засмучує. Вони часто злипаються, розвалюються і прилипають до каструлі. Чим викликають подив навіть у досвідчених господинь. Звісно, вихід є: якщо макарони не стали самостійною стравою, їх можна кинути на сковороду, підігріти і приготувати смачний зимовий салат, наприклад, із шинкою. Але що робити, коли хотілося з'їсти саме макаронів? Треба знати кілька простих і важливих лайфхаків. Отже, дізнаємося, як правильно сварити макарони на плиті й у мультиварці.

Перед тим, як варити макарони, підготуйте всі продукти:

  • 300 г макаронів
  • 1 ст. ложка вершкового масла
  • 3 л води
  • 1 ст. ложка солі

Як правильно варити макарони:

  1. Каструлю краще вибирати із широким дном і високими стінками – так макаронам буде де плавати, а у води буде менше шансів втекти. Головне правило: макарони варяться у великій кількості води, тому не бійтеся налити рідини більше, ніж вказано в рецепті.
  2. Поставте каструлю з водою на сильний вогонь і доведіть її до кипіння. Посоліть. Будьте готові до бурхливого шипіння води від солі.
  3. Закиньте макарони в киплячу воду, перемішайте, дочекайтеся закипання і трохи зменшіть вогонь. Кришкою не закривайте. Макарони слід активно перемішувати, доки вони не закиплять, щоби перешкоджати їх злипанню одне з одним і з дном каструлі.
  4. Після того, як вода закипіла, засікайте 3-4 хвилини для тонкої вермішелі і 5-6 хвилин для товстіших борошняних виробів. Готовність макаронів можна перевірити, якщо спробувати стиснути виловлені макаронини. Щойно вони стають пружними – макарони готові.
  5. Злийте воду з каструлі в друшляк і процідіть макарони, гарненько струснувши їх у друшляку. Потім поверніть їх в каструлю, додайте вершкове масло і знову струсіть, тепер уже в каструлі, щоб масло перемішалося, і макарони не злиплися.

Макарони в мультиварці

Фото: freepik.com

Усі, хто куштував макарони з мультиварки, запевняють – такі макарони не водянисті й дуже смачні.

Для макаронів у мультиварці треба взяти (1 порція)

  • 100 г макаронів
  • 500 мл води
  • 1 ст. л олії
  • сіль за смаком

Як правильно зварити макарони в мультиварці

  1. Влити в чашу мультиварки воду. Підсолити.
  2. Встановити режим "Паста" і чекати, коли вода закипить. Мультиварка видасть звуковий сигнал.
  3. Якщо такого немає, можна використовувати режим "Суп", "Каша" або "Мультикухар".
  4. Після сигналу, що вода закипіла, всипати макарони в киплячу воду. Додати олію та посолити.
  5. Після сигналу мультиварки макарони готові.


Тут дізнаєтеся, як правильно їсти спагеті за правилами етикету.

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти