Здавалося б, що приготувати макарони – це простіше простого. Тим паче правила варіння вказані на упаковці. Але часто буває так, що результат засмучує. Вони часто злипаються, розвалюються і прилипають до каструлі. Чим викликають подив навіть у досвідчених господинь. Звісно, вихід є: якщо макарони не стали самостійною стравою, їх можна кинути на сковороду, підігріти і приготувати смачний зимовий салат, наприклад, із шинкою. Але що робити, коли хотілося з'їсти саме макаронів? Треба знати кілька простих і важливих лайфхаків. Отже, дізнаємося, як правильно сварити макарони на плиті й у мультиварці.
Перед тим, як варити макарони, підготуйте всі продукти:
- 300 г макаронів
- 1 ст. ложка вершкового масла
- 3 л води
- 1 ст. ложка солі


Як правильно варити макарони:
- Каструлю краще вибирати із широким дном і високими стінками – так макаронам буде де плавати, а у води буде менше шансів втекти. Головне правило: макарони варяться у великій кількості води, тому не бійтеся налити рідини більше, ніж вказано в рецепті.
- Поставте каструлю з водою на сильний вогонь і доведіть її до кипіння. Посоліть. Будьте готові до бурхливого шипіння води від солі.
- Закиньте макарони в киплячу воду, перемішайте, дочекайтеся закипання і трохи зменшіть вогонь. Кришкою не закривайте. Макарони слід активно перемішувати, доки вони не закиплять, щоби перешкоджати їх злипанню одне з одним і з дном каструлі.
- Після того, як вода закипіла, засікайте 3-4 хвилини для тонкої вермішелі і 5-6 хвилин для товстіших борошняних виробів. Готовність макаронів можна перевірити, якщо спробувати стиснути виловлені макаронини. Щойно вони стають пружними – макарони готові.
- Злийте воду з каструлі в друшляк і процідіть макарони, гарненько струснувши їх у друшляку. Потім поверніть їх в каструлю, додайте вершкове масло і знову струсіть, тепер уже в каструлі, щоб масло перемішалося, і макарони не злиплися.

Макарони в мультиварці

Усі, хто куштував макарони з мультиварки, запевняють – такі макарони не водянисті й дуже смачні.
Для макаронів у мультиварці треба взяти (1 порція)
- 100 г макаронів
- 500 мл води
- 1 ст. л олії
- сіль за смаком
Як правильно зварити макарони в мультиварці
- Влити в чашу мультиварки воду. Підсолити.
- Встановити режим "Паста" і чекати, коли вода закипить. Мультиварка видасть звуковий сигнал.
- Якщо такого немає, можна використовувати режим "Суп", "Каша" або "Мультикухар".
- Після сигналу, що вода закипіла, всипати макарони в киплячу воду. Додати олію та посолити.
- Після сигналу мультиварки макарони готові.
Тут дізнаєтеся, як правильно їсти спагеті за правилами етикету.