Приготувати домашню качку в духовці смачно буває непросто: її м'ясо досить жорстке. Але якщо не запікати птицю при високій температурі, а довго томити, результат перевершує всі очікування.
Дивіться відео, як приготувати гусака на мангалі:
У нашому рецепті качка фарширується сумішшю квашеної капусти, яблук і брусничного джему, а в кінці глазурується медом.
Качка в духовці цілком
Час приготування:
- більше 3-х годин
Калорійність:
- 243 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 1 качка
- 300 г квашеної капусти
- 2 яблука
- 100 г брусничного джему
- 50 г вершкового масла
- 50 г меду
- Сіль, перець
Спосіб приготування:
- Качку заздалегідь натерти сіллю і перцем.
- Нарізати яблука, змішати з джемом і капустою, нафарширувати цією сумішшю качку.
- Помістити качку в пакет для запікання і відправити в розігріту до 90 ºС духовку на 8-12 годин.
- Відкрити пакет, змастити качку сумішшю збитого меду і вершкового масла. Запікати до золотистої скоринки при 220 ºС.
Як подавати качку
Перекладіть птицю на блюдо і дайте їй трохи "відпочити". Розріжте на порційні шматки і подавайте разом з відвареним рисом, картопляним пюре або запеченими овочами.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом запеченої качки цілком з яблуками . "Сьогодні" також писали, як запекти качині ніжки з малиновою глазур'ю .