Для приготування справжнього угорського гуляшу слід брати вирізку, м'якоть задньої ноги або лопатку. Якщо ви не хочете варити гарнір, додайте в гуляш 2-3 нарізані картоплини за півгодини до кінця приготування.
Дивіться відео, як вибрати якісне м'ясо:
Гуляш з телятини по-угорськи
Час приготування:
- 2 години
Калорійність:
- 165 ккал
Інгредієнти:
- Телятина – 800 г
- Окріп – 150-200 мл
- Вершкове масло – 50 г
- Сметана – 2 ст. л.
- Паприка – 1 ст. л.
- Томатна паста – 1 ст. л.
- Борошно – 1 ст. л.
- Лимон – 1 шт.
- Ріпчаста цибуля – 1 шт.
- Часник – 1 зубчик
- Перець чилі – 1/3 стручка
- Сіль – за смаком
Спосіб приготування:
- Розігріти на середньому вогні велику глибоку сковороду, розтопити в ній вершкове масло.
- Очистити від лушпиння та дрібно нарізати ріпчасту цибулю. Відправити його на сковороду і, помішуючи, обсмажити до золотистого кольору.
- Додати до цибулі паприку і часник, пропущений через прес.
- Лимон натерти на дрібній тертці – отриману цедру додати до цибулі і часнику. Туди ж вичавити сік з лимона. Продовжити обсмажувати.
- Налити в сковороду окріп і додати томатну пасту. Отриманий соус добре перемішати.
- Телятину нарізати шматочками середнього розміру і викласти в соус. Якщо потрібно – додати окріп, щоб соус повністю покрив м'ясо. Посолити і тушкувати під кришкою протягом 1 години.
- У мисочці змішати сметану з борошном і додати до м'яса. Туди ж відправити лавровий лист і дрібно нарізаний перець чилі. Тушкувати ще 20-30 хвилин.
Як подавати гуляш
Подавайте гуляш гарячим разом з картопляним пюре, макаронами або відвареним рисом. За бажанням блюдо можна посипати подрібненою зеленню.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати угорські млинчики Гунделя .