Запечені качині ніжки в духовці - це дуже простий рецепт, який підійде навіть для святкової вечері. Вони готуються разом малиновим джемом (він повинен бути не дуже солодким), зеленим базиліком і червоним сухим вином.
Дивіться відео, як приготувати качині ніжки конфі:
На гарнір до качиних ніжок можна подавати відварну молоду картоплю, рис або салат зі свіжих овочів. Незайвим буде і келих червоного вина.
Качині ніжки в духовці з малиною та базиліком
Складові:
- 2 качині ніжки
- Невеликий пучок зеленого базиліка
- Оливкова олія
- Сіль перець
- 2/3 склянки червоного сухого вина
- 1 ст.л. малинового джему
Спосіб приготування:
- Качині ніжки помити і обсушити. Потім змастити оливковою олією і покласти у форму для запікання.
- Добре натерти сіллю і перцем, додати базилік.
- Запікати ніжки в духовці при 190 градусах протягом 35 хвилин.
- Влити вино, змастити качині ніжки малиновим джемом. Повернути в духовку ще на 25 хвилин. Потрібно періодично поливати качку соком.
- Подавати качині ніжки разом з молодою картоплею.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати качину грудку з ягідним соусом. "Сьогодні" також ділилися рецептом качки, що фарширована фруктовим асорті.