
Найпопулярніший салат, в який додають квашену капусту, – вінегрет. Але це не єдина страва, яку можна легко приготувати в домашніх умовах. Ми радимо зробити вітамінний салат з квашеною капустою , яблуками, журавлиною і зеленою цибулею.
Дивіться відео, як готувати і зберігати салати:


Салат з квашеної капусти з яблуком і журавлиною
Час приготування:
- 15 хвилин
Калорійність:
- 61 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 5 ст. л. журавлини
- 500 г квашеної капусти
- 1 пучок зеленої цибулі
- 1 кисло-солодке яблуко
- 2 ст. л. оливкового масла
- 1 ч. л. цукру
- Петрушка – за смаком
Спосіб приготування:
- Помийте яблуко, видаліть серцевину. Наріжте фрукт на тонкі часточки.
- Зелень промийте, висушіть і подрібніть.
- Журавлину також промийте, просушіть паперовим рушником.
- Столову ложку журавлини розімніть в чашці. Сік ягоди відцідити, з'єднайте з оливковою олією. Туди ж пересипте цукор. Цю заправку гарненько перемішайте вилкою.
- У глибокій мисці змішайте квашену капусту і яблуко. Присипте блюдо ягодами журавлини, рубаною зеленню.
- Заправте салат, знову перемішайте і подавайте на стіл.
Чим корисна квашена капуста
Квашена капуста корисна тим, хто стежить за своєю фігурою, тому що містить мало калорій. Вона містить багато вітаміну С, тому зміцнює імунітет і стан шкіри. У квашеній капусті є пробіотики – живі мікроорганізми, які відіграють важливу роль в роботі кишечника.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати заливний пиріг з капустою . "Сьогодні" також ділилися рецептами лінивих голубців .