Хочете приготувати незвичайний салат з авокадо ? Тоді зверніть увагу на рецепт від Юлії Висоцької. Вона робить салат із зелені з додаванням сухариків і смаженого бекону.
Дивіться відео, в чому користь авокадо для здоров'я:
Салат з авокадо, беконом і сухариками
Час приготування:
- 2 години 25 хвилин
Калорійність:
- 1458 ккал на порцію
Інгредієнти:
Для салату:
- Авокадо – 1 шт.
- Бекон – 100 г
- Салат фрізе – 1 пучок
- Хліб білий – 1 батон
- Часник – 1 зубчик
- Оливкова олія – 2 ст. л.
Для заправки:
- Оливкова олія – 5 ст. л.
- Винний оцет червоний – 2 ст. л.
- Перець чорний мелений – 1 щіпка
- Сіль морська – 1 щіпка
Спосіб приготування:
- Духовку попередньо розігріти до 190 °С.
- Листя салату вимити, висушити, помістити в пластиковий контейнер і поставити в холодильник на кілька годин.
- З хліба зрізати скоринку, натерти його часником.
- Хліб поламати на невеликі шматочки, укласти на деко, злегка збризнути оливковою олією і запікати крутон в розігрітій духовці 8-10 хвилин.
- Бекон обсмажувати на сковороді до появи хрусткої скоринки, потім викласти його на паперовий рушник.
- Листя фрізе відправити в глибоку салатницю.
- Авокадо розрізати навпіл, видалити кісточку.
- Чайною ложкою сформувати з м'якоті авокадо невеликі кульки, укласти їх на салат, зверху розкласти крутон і бекон.
- Приготувати заправку, змішавши 5 ст. ложок оливкової олії, винний оцет, щіпку морської солі і дрібку свіжомеленого чорного перцю.
- Полити заправкою салат і все перемішати.
Порада від Юлії Висоцької
"Авокадо – це не звір, це дуже смачний фрукт, хоча зовні він схожий на овоч. Листовий салат підійде будь-який", – говорить Юлія Висоцька.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати салат з авокадо з яйцем, огірками та помідорами. "Сьогодні" також ділилися рецептом салату з авокадо з ожиною і гранатом.