Куди їхати у серпні

На кого залишити улюбленця

Як зміцнити імунітет

Модні джинси

Тести

Найдорожче

Як правильно варити юшку на багатті – 5 лайфхаків і рецепт

Юшка – це дивна страва. Усе тому, що вибір інгредієнтів практично нічим не обмежений. Але по-справжньому смачна юшка готується з декількох видів риби ну й треба знімати піну в процесі варіння
Юшка на багатті
Юшка на багатті / Фото: Depositphotos

Пікнік – це не тільки шашлик і різноманітна їжа, приготовлена на мангалі та грилі, на пікніку можна скуштувати юшку. Усе, що вам потрібно, – риба, овочі й улюблені спеції. Але таку, здавалося б, просту страву теж треба вміти готувати. 5 лайфхаків і рецепт юшки на багатті знайдете нижче.

Як приготувати юшку на багатті – 5 лайфхаків

  1. Щоб юшка була прозорішою, треба знімати пінку, яка утворюється при варінні. А щоб уникнути появи пінки (або зменшити її кількість), треба рибу перед варінням обдати окропом.
  2. При варінні треба намагатися сильно не мішати юшку, щоб не ламати шматочки риби. Але кілька разів перемішати все ж таки варто, щоб страва стала насиченішою за смаком.
  3. Якщо ви робите юшку вдома із замороженої риби, то її потрібно попередньо розморозити, або класти не в окріп, а в холодну воду, і доки вона нагрівається, риба розморозиться.
  4. Дивіться, щоб риба наприкінці не почала розвалюватися, адже зазвичай подають юшку з цільними шматочками.
  5. Після того, як вуха зварилася, можна загорнути казанок або каструлю в рушник (або будь-яку тканину) і дати постояти хвилин 15-20. Тоді вона стане насиченішою за смаком.

Юшку в домашніх умовах готувати можна так само, як і в поході, просто поліно в готуванні вже не буде "брати участь". А моркву і цибулю можна запекти в духовці або прямо на плиті – знову ж таки, до темної скоринки.

Юшка на багатті в казані

Рибна юшка з овочами
Рибна юшка з овочами / Фото: Depositphotos

В тренді

Складові:

  • 5 л води
  • 2 кг свіжої річкової риби
  • 2-3 моркви
  • 1-2 шт. ріпчастої цибулі
  • 4 картоплини
  • сіль, чорний перець
  • лаврове листя, кріп, петрушка

Спосіб приготування:

  1. Доводимо до кипіння воду в казанку, кладемо чорний духмяний перець, лаврове листя.
  2. Запікаємо на багатті моркву і цибулю на шампурі, щоб у них утворилася темна скоринка, нарізаємо великими шматками. Саме вони освітлюють колір юшки. Картоплю ріжемо великими шматочками, кладемо все в киплячу воду.
  3. Рибу чистимо, патраємо, прибираємо зябра і очі. Дрібну рибу закладаємо в окріп цілком, велику нарізаємо (але не дрібно). Варимо близько 30 хвилин.
  4. За 5 хвилин до закінчення приготування закладаємо дрібно посічену зелень, сіль, наливаємо склянку горілки – вона злегка "гасить" виражений смак і запах риб'ячого жиру. При цьому вогонь трохи "зменшуємо", розставивши поліна в багатті. Любителі гострих страв можуть покласти також червоний перець.
  5. Наприкінці буквально на секунду макаємо в юшку поліно, взяте з багаття. Воно додає приємного запаху диму.
  6. Овочі можна вийняти з юшки, нарізавши для подачі на дрібніші шматочки, а можна і залишити в ній.

Як запекти коропа в томатному соусі на багатті за рецептом Григорія Германа – дізнаєтеся з цього відео.


Що можна приготувати на пікнік у якості оригінальних закусок – дізнаєтеся тут.

Реклама
Найважливіші та найцікавіші новини завжди під рукою
Life Сьогоднi в telegram-каналi Пiдпишись на RSS-канал Life Сьогоднi на Google News
Реклама
Гороскоп
Твій гороскоп на Сьогодні
Читати гороскоп
Just do it
Корисна порада на Сьогодні
Їсти ягоди щодня
Чому це важливо?
Лайфхак дня
Як бюджетно оновити гардероб
Хакнути
Сольник зірки
DOROFEEVA
31 липня / 20:00
5 головних концертів липня
Чи гідний сервіс на відпочинку в Україні?
Дізнатися більше про відпочинок
Спецпроект
Календар лайфхаків на літо
Липень
Лайфхаки за календарем
Гороскоп
Твій гороскоп на тиждень
25 - 31 липня
Читати гороскоп
Найдорожчий спецтопік
Дорожче просто не знайдеш
Оренда VIP-яхти — ₴27 000/година
За що такі гроші?
тест
Чи зможеш відрізнити дизайнерський одяг від речей з ринку?
Спробувати
Де купатися
Топ пляжів недалеко від Києва
Хочу дізнатися!

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти