Emmy 2021

Сукні Лондона

Кращі десерти

Сумка Кароль

Тести

Ціна - космос!

3 правила для тягучого і ніжного маршмелоу на багатті

Іноді під час пікніка хочеться десерт. Один з кращих варіянтів – маршмелоу на вогні. Для цього краще підійдуть дерев'яні шпажки, а найсмачнішим зефір буде, якщо ви смажитимете його не більше ніж півтори хвилини
Смажте маршмелоу на дерев'яних шпажках
Смажте маршмелоу на дерев'яних шпажках / Фото: Depositphotos

Про маршмелоу, приготовлене на багатті, ми дізналися з американських фільмів. Тепер це роблять багато хто, потрапляючи на природу. Якщо ви збираєтеся на пікнік, то крім цікавої їжі, приготовленої на мангалі та грилі, подбайте про десерт. Маршмелоу – прерасний вибір. А от як його посмажити правильно, щоби було ідеально смачно, читайте нижче.

Правило №1. Запалити вогонь мінімум за годину до приготування

Реклама

Розпалюйте багаття за годину перед смаженням
Розпалюйте багаття за годину перед смаженням / Фото: Depositphotos

Запаліть вогонь мінімум за годину до приготування. Пам'ятайте, що великі гілки мають бути внизу, а дрібніші – нагорі. Не укладайте дрова занадто щільно – між ними має залишатися місце для вільної циркуляції повітря. Для розпалювання використовуйте папір або дрібні сухі гілки.

Правило №2. Вибирайте дерев'яні шпажки для шашличків

Реклама

Маршмеллоу потрібно насадити на шпажки
Маршмеллоу потрібно насадити на шпажки / Фото: Depositphotos

Вони мають бути досить довгими, міцними і загостреними. Спробуйте наступні варіянти:

  • Тонкі металеві шампури. Пам'ятайте, що вони сильно нагріваються, тому вибирайте ті, у яких є дерев'яна ручка;
  • Дерев'яні шпажки для шашличків;
  • Зачищені прутики.

Наколіть зефір на шпажку: він має добре триматися, щоб не зісковзнути у вогонь. Ви можете нанизати одразу кілька маршмелоу, але краще смажити зефір по одному – так він приготується рівномірніше.

Реклама

Правило №3. Смажити маршмелоу потрібно не більше ніж півтори хвилини

На відкритому вогні зефір підгорить
На відкритому вогні зефір підгорить / Фото: Pixabay

Коли полум'я згасне, а вугілля стане сірим, наблизьте до нього маршмелоу (тільки не тицяйте шпажкою прямо в вугілля, інакше маршмелоу моментально почорніють і стануть гіркими).

Повертайте шпажку, щоб жар від вугілля рівномірно підрум'янив зефір з усіх боків. На це треба приблизно 1-2 хвилини. Якщо зефір ковзатиме і погано повертатиметься, підчепіть його іншою шпажкою.

Після приготування зачекайте мінімум 30-60 секунд – прямо з вогню маршмелоу будуть дуже гарячими, і ви можете обпектися.

Також на вогню можна приготувати курчати на грилі за рецептом Григорія Германа.

Тут знайдете 10 рецептів оригінальник закусок для пікніка.

Реклама
Найважливіші та найцікавіші новини завжди під рукою
Life Сьогоднi в telegram-каналi Пiдпишись на RSS-канал Life Сьогоднi на Google News

Рекомендації

Реклама
Гороскоп
Твій гороскоп на сьогодні
Читати гороскоп
MUST HAVE
Beauty-покупки вересня
Придбати
Just do it
Корисна порада на Сьогодні
Вибрати професійного косметолога
Як це краще зробити?
Лайфхак дня
Як підготуватися до подорожі на авто
Хакнути
Ніколь Кідман для американського Harper's Bazaar
Осінь у великому місті
Головні івенти вересня
Спланувати дозвілля
Гороскоп
Твій гороскоп на тиждень
20 - 26 вересня
Читати гороскоп
Найдорожчий спецтопік
Дорожче просто не знайдеш
Ніч в готелі на Мальдівах за мільйон гривень
За що такі гроші?
Особистий досвід
Як ми потрапили у місце, де знімали сцени з "Гаррі Поттера"
Дізнатися
Чек-лист вересня
10 речей, які треба встигнути зробити
Хочу дізнатися!
ТОР-5 фавориток редакції за звання
Miss Ukraine-2021
@saraednswel
@saraednswel
@liza__miroshka
@liza__miroshka
@____rudi_____
@____rudi_____
@martareznichenko
@martareznichenko
@kris_trump
@kris_trump
1/2

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти