Овочі на грилі можна готувати різними способами. Григорій Герман, ведучий програми "Ранок з Україною" на телеканалі "Україна", поділився рецептами стейків з білокачанної і цвітної капусти. Крім цього, він розповів, як правильно замаринувати печериці. Покроковий рецепт з відео дивіться нижче.
Стейки з овочів на грилі


Час приготування:
- 1 година
Складові:
- 1 білокачанна капуста
- 1 цвітна капуста
- 300 г печериць
- 5 зубчиків часнику
- 300 мл йогурту
- 200 мл гірчиці
- 200 мл рослинної олії
- 150 мл соєвого соусу
- 150 мл меду
- 1 лимон
- 2 солоні огірки
- 200 г сиру
- спеції
- зелень

Спосіб приготування:
- Замаринуйте білокачанну капусту. Для цього налийте у велику миску йогурт, лимонний сік, додайте зелень, часник і сіль. Капусту розріжте на четвертинки, додайте в маринад. Залиште на 15-20 хвилин.
- Цвітну капусту розріжте на "стейки", змастіть олією, натріть сіллю і паприкою. Обсмажте на решітці гриля, посипте тертим сиром.
- В окремій мисці змішайте соєвий соус, гірчицю, олію, паприку, мед, часник і трохи базиліка. Додайте шапинки грибів, перемішайте і обсмажте на грилі.
- В кінці покладіть на гриль білокачанну капусту. Поки вона готується, зробіть соус до овочів. Для цього змішайте йогурт, солоні огірки, часник і зелень.
Як подавати страву
Подавайте овочі разом з йогуртовим соусом.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати печену картоплю на вогні. Сьогодні.Lifestyle також розповідали, як запекти зефір над багаттям.