I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Що приготувати на обід з баклажанів: ТОП-5 літніх рецептів

Рецепти смачних страв з баклажанів з фото

Страви з баклажанів – це смачно, легко і швидко. З "синеньких" можна готувати рагу, закуски, другі страви, супи і випічку.

Вибираючи баклажани, уважно їх огляньте: хороші овочі щільні і пружні, з глянсовою шкіркою, без пошкоджень і плям. Перед приготуванням баклажани потрібно нарізати, посолити, залишити на 15-30 хвилин і промити, щоб прибрати гіркоту.

Реклама

Баклажани як гриби в сметані

Баклажани як гриби
Баклажани як гриби

Час приготування:

  • 45 хвилин

Складові:

Реклама
  • 3 середніх баклажана
  • 4 середні цибулини
  • 3 яйця
  • 3-4 ст.л. сметани
  • Сіль, перець
  • Спеції
  • 1-2 зубчики часнику
  • 50 г вершкового масла – для смаження
  • Рослинна олія – для смаження

Читайте також:

Спосіб приготування:

  1. Баклажани помити і нарізати кубиками зі стороною 1,5 см.
  2. Яйця трохи збити виделкою, посолити і залити ними баклажани. Добре перемішати і залишити на 10-15 хвилин.
  3. Поки баклажани лежать в яєчній суміші, дрібно нарізати цибулю.
  4. Розігріти сковороду, налити олію і розтопити вершкове масло. Обсмажити цибулю до золотистого кольору.
  5. Зменшити вогонь до мінімуму і викласти баклажанно-яєчну суміш, постійно помішуючи, щоб яйця розподілилися рівномірно і не вийшов омлет.
  6. Видавити через прес часник. Можна додати інші улюблені спеції.
  7. Коли баклажани будуть майже готові, додати сметану, добре перемішати і тушкувати все ще 2-3 хвилини.
  8. Подавати, за бажанням посипавши зеленню.

Тушковані баклажани з квасолею і овочами

Рагу з баклажанів і квасолі
Рагу з баклажанів і квасолі

Реклама

Час приготування:

  • 1 година

Складові:

  • 300 г баклажанів
  • 1 маленька головка ріпчастої цибулі
  • 0,5 ч.л. зерен коріандру
  • 2 ст.л. олії
  • 500 г консервованих помідорів кубиками
  • 1 банка консервованої білої квасолі
  • 2 зубчики часнику
  • 1-2 ст.л. подрібненої зелені
  • Сіль, перець – за смаком

Дивіться відео, як зробити в'ялені баклажани:

Для соусу:

  • 125 мл натурального йогурту
  • 1/4 частина пекучого перцю пеперончино (або за смаком)
  • 1 ч.л. зеленої цибулі
  • 1 ч.л. петрушки
  • 1 маленький зубчик часнику
  • Сіль – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Дрібно посікти часник і цибулю. Нарізати баклажани невеликими шматочками. Подрібнити в ступці зерна коріандру.
  2. Розігріти сотейник з 2 ст.л. олії. Додати зерна коріандру і, помішуючи, обсмажити протягом декількох секунд. Додати рубаний лук, часник і обсмажити до прозорості.
  3. Викласти в сотейник баклажани, помідори і, помішуючи, продовжувати готувати, поки не випарується зайва рідина.
  4. Додати квасолю, попередньо зливши рідину, посолити, поперчити за смаком і тушкувати на невеликому вогні протягом 8-10 хвилин.
  5. Приготувати соус. Перець, зелену цибулю, петрушку і часник дрібно порубати, покласти в йогурт, додати сіль за смаком і залишити мінімум на годину в холодильнику.
  6. Подавати йогуртовий соус разом з рагу.

Мусака з баклажанами

Мусака по-грецьки
Мусака по-грецьки

Час приготування:

  • 2 години

Складові:

  • 1 кг баклажанів
  • 650 г фаршу баранини
  • 2 ріпчастої цибулі
  • 3 помідори
  • 150 мл червоного сухого вина
  • 2 ст.л. оливкової олії
  • 1 ч.л. солі
  • 1/2 ч.л. меленого чорного перцю
  • 1/2 ч.л. орегано

Для соусу:

  • 500 мл молока
  • 130 г твердого сиру
  • 2 яйця
  • 2 ст.л. борошна
  • 90 г вершкового масла
  • 1/2 ч.л. солі
  • 1/2 ч.л. чорного меленого перцю

Спосіб приготування:

  1. Помідори помити, залити окропом на хвилину, потім дістати і очистити від шкірки. Нарізати тонкими скибочками.
  2. Вимити баклажани і обрізати хвостики. Нарізати тонкими кружечками.
  3. Очистити цибулю і нарізати його тонкими півкільцями.
  4. Розігріти сковороду і змастити її оливковою олією. Потім розмістити в один шар кружечки баклажанів і з кожного боку обсмажувати по 40 секунд. Скласти їх в окрему ємність.
  5. Розігріти знову сковороду з невеликою кількістю оливкової олії і обсмажити цибулю до м'якості.
  6. Потім додати фарш і добре перемішати. Всипати орегано, мелений чорний перець і сіль. Збільшити вогонь і смажити кілька хвилин, розбиваючи грудочки лопаткою.
  7. Влити вино і тушкувати страву ще 5 хвилин.
  8. Взяти форму для запікання і на дно викласти рівномірним шаром частину баклажанів.
  9. Потім розмістити трохи фаршу і розрівняти його. Зверху розкласти помідори, потім знову баклажани, фарш і помідори.
  10. Для соусу розтопити в сотейнику вершкове масло. Після чого додати борошно і добре перемішати.
  11. Не припиняючи помішувати, влити молоко. Приправити перцем, мускатним горіхом і сіллю. Добре перемішати і довести до кипіння, потім зняти з вогню. Всипати дрібно натертий сир і перемішати.
  12. В окремій ємності збити трохи яйця і перелити їх в соус. Перемішати і вилити на мусаку.
  13. Готувати в розігрітій до 180 ° С духовці близько 40 хвилин.

Картопляна запіканка з баклажанами і помідорами

Запіканка з баклажанів і помідорів
Запіканка з баклажанів і помідорів

Час приготування:

  • 1,5 години

Складові:

  • 2-3 ст. л. олії
  • 1 цибулина
  • 2 баклажана
  • 400 г картоплі
  • 1 великий помідор
  • 200 г твердого сиру
  • 6 ст.л. сметани або натурального йогурту
  • 2-3 зубчики часнику
  • Сіль, чорний перець – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Підготуйте овочі: цибулю наріжте тонкими кільцями, очищену картоплю – кружальцями по 5 мм, баклажан – кружечками по 1 см, помідори – великими кружечками.
  2. Розігрійте духовку до 180 º С. Змастіть дно форми для запікання столовою ложкою соняшникової олії.
  3. Викладіть шарами цибулю, картоплю, помідори і баклажани. Повторюйте шари, поки не закінчиться картопля. Посипайте кожен шар сіллю і перцем.
  4. Зверху викладіть ще один шар баклажанів, залишки цибулі і помідорів.
  5. Змішайте сметану, пропущений через прес часник. Полийте овочі отриманим соусом, посипте приправами за смаком.
  6. Накрийте форму фольгою і запікайте протягом 1 години.
  7. Зніміть фольгу, посипте тертим сиром і готуйте ще 15 хвилин, поки верх не підрум'яниться.

Аджапсандалі з баклажанами і картоплею

Аджапсандалі: рецепт з фото
Аджапсандалі: рецепт з фото

Час приготування:

  • 1,5 години

Складові:

  • Баклажани – 3 шт.
  • Болгарський перець – 2 шт.
  • Ріпчаста цибуля – 2 шт.
  • Морква – 3 шт.
  • Помідор – 2 шт.
  • Картопля – 2 шт.
  • Рослинна олія
  • Кінза, петрушка, базилік – за смаком
  • Часник – 3 зубчики
  • Червоний перець
  • Коріандр
  • Сіль

Спосіб приготування:

  1. Баклажани наріжте кубиками. Посоліть їх і витримайте протягом 20 хвилин.
  2. На помідорах зробіть надрізи у вигляді хрестика, обдайте окропом і зніміть шкірку. Наріжте кубиком все овочі.
  3. Подрібніть зелень. Пропустіть часник через прес.
  4. Обсмажте на сковороді картоплю і баклажани. Додайте сіль, перець. Викладіть їх в каструлю. Зверху посипте зеленню і часником.
  5. У сковороді обсмажити цибулю. Потім додайте моркву і перець.
  6. Тушкуйте 5-7 хвилин. Додайте помідори і залиште на повільному вогні ще на 5 хвилин.
  7. Потім викладіть все в каструлю. Влийте півсклянки води і тушкуйте 10 хвилин.
  8. Перед подачею рясно прикрасьте свіжою зеленню.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати баклажани в духовці з помідорами і сиром . Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептом рулетиків з баклажанів з горіховою начинкою .

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти