Тріска з овочами виходить дуже ніжною, соковитою і смачною. Її можна приготувати на обід або вечерю влітку.
У нашому рецепті риба тушкується на подушці з рататуя – знаменитого французького овочевого рагу, яке складається з баклажанів, цукіні, перцю і помідорів.
Тріска на подушці з рататуя
Час приготування:
- 1 година
Калорійність:
- 54 ккал на 100 г
Складові:
- 800 г філе тріски
- 300 г баклажанів
- 300 г цукіні
- 300 г червоного солодкого перцю
- 50 г ріпчастої цибулі
- 500 г помідорів
- 10 г часнику
- 40 мл олії
- 5 г чебрецю
- 10 мл лимонного соку
- Сіль, перець – за смаком
- 100 мл білого сухого вина
Спосіб приготування:
- Рибу полити лимонним соком, посолити і поперчити.
- Цибулю і часник нарізати дрібними кубиками.
- З помідорів зняти шкірку, нарізати м'якоть кубиками.
- Перець очистити від насіння, нарізати кубиками.
- Нарізати цукіні і баклажани кубиками.
- В одній сковороді нагріти половину оливкової олії і обсмажити цибулю і часник. Додати помідори і тушкувати 5 хвилин.
- В окремій сковороді на олії, що залишилася, обсмажити перець, цукіні і баклажани протягом 5 хвилин. Перекласти всі овочі в одну сковороду, влити вино, посолити, поперчити і додати гілочки чебрецю.
- Викласти на овочі рибне філе, накрити кришкою і тушкувати 25 хвилин або до готовності риби.
Як подавати страву
Подавати, посипавши подрібненою петрушкою.
Дивіться відео, як зробити розтягаї з рибою:
Нагадаємо, раніше ми писали, як смачно приготувати скумбрію. Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептом риби під сирною кіркою від Юлії Висоцької.