Головна Сьогодні

Як приготувати імбирні пряники на Новий рік і Різдво

Історія та рецепт ідеального тіста для пряників

Складно, дуже складно знайти десерт, який би так добре символізував різдвяні та новорічні свята, ніж імбирні пряники. Звісно, заради справедливості згадаємо ще одне диво – марципан. Але сьогодні поговоримо про ароматну, з ніжною текстурою випічку. Наприкінці матеріалу знайдете рецепт пряників.

Хто придумав імбирні пряники?

Є легенда, згідно з якою, англійські ченці були першими, хто почав додавати імбир у випічку. В XI столітті чернець на ім'я Патрік замішав тісто, до якого додав імбир, привезений його братом з Хрестового походу. Пряне імбирне печиво так сподобалося і ченцям, і настоятелю, що Патріка попросили спекти його до Різдва.

Цю легенду оскаржують у Німеччині, стверджуючи, що саме у них і теж в одному з монастирів приготували перше імбирне печиво. До речі, німецький Нюрнберг вважають столицею цієї випічки. За масовістю випікання на Різдво, варіянтами форм та майстерністю прикрашати їх усілякою глазур'ю цьому місту немає рівних.

Імбирних чоловічків, як стверджують, почали пекти у XVI столітті при дворі англійської королеви Єлизавети I. Вона любила дивувати іноземних послів пряником з його портретом. До речі, якщо ви готові до заміжжя й не готові довго цього чекати, то треба спекти і з'їсти імбирного чоловічка. Має допомогти – це теж одна з найкрасивіших легенд.

І ще, у багатьох європейських країнах у Середньовіччі імбирна випічка застосовувалася при лікуванні розладів у роботі шлунка.

Чим корисний сухий мелений імбир?

Пряність містить вітаміни А, С, В, залізо, магній, магній, фосфор і кальцій. Сприяє травленню і прискорює обмін речовин. Усуває здуття, кольки.

Як приготувати імбирні пряники

Фото: Іnstagram.com/e.hotuntsova/

Інгредієнти:

  • 225 г вершкового масла
  • 215 г коричневого цукру
  • 1 яйце
  • 165 г меду
  • 1 ч.л. кориці
  • 1 ч.л. меленого імбиру
  • щіпка меленого гострого перцю
  • 1 ч.л. соди
  • 1/4 ч.л. солі
Рецепт приготування:
  1. Розм'якшене вершкове масло збити міксером разом з цукром. Додати яйце і мед.
  2. В окремій мисці перемішати всі сухі інгредієнти: борошно, спеції, сіль і соду.
  3. У кілька прийомів додати борошно в масляну суміш. Замісити тісто і прибрати його в холодильник мінімум на годину.
  4. Розкачати тісто на присипаної борошном поверхні та вирізати фігурки за допомогою спеціальних формочок.
  5. Випікати пряники в розігрітій до 190С печі 12-15 хвилин.

До уваги: щоб покрити імбирне печиво глазур'ю, збийте половину яєчного білка в міцну піну (до появи піків). Додайте 55 г цукрової пудри та збивайте далі. Всипте ще 55 г пудри і перемішайте. Дайте постояти 10 хвилин.

Перекладіть глазур у пакет, відріжте маленький кінчик і прикрасьте готову випічку. Таку глазур не можна довго зберігати, її бажано використати в день приготування.

Тут знайдете класичний рецепт печива з шоколадною крихтою.

Всі подробиці в спецтемі Новий рік 2021

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти