Куди їхати у серпні

На кого залишити улюбленця

Як зміцнити імунітет

Модні джинси

Тести

Найдорожче

Печиво з шоколадною крихтою: секрети класичного рецепту

Хрустке печиво з шоколадом є класикою в США, а придумали його завдяки щасливому випадку

Печиво з шоколадною крихтою народилося цілих 82 роки тому в США, в місті Вітмен, штат Массачусетс. Його "мама" – кулінар Рут Вейкфільд. Саме вона придумала рецепт і сколотила на ньому величезний капітал. Сьогодні – це один з найулюбленіших десертів в Америці. Його можна купити в магазинах, його постійно печуть вдома. Адже складно знайти щось смачніше за хрустке печиво з шоколадною крихтою? Класичний рецепт знайдете нижче.

Починалося все з помилки

Саме з помилки в рецептурі. 1937 рік. Талановита пекарка Рут Вейкфільд почувалася фінансово впевнено. У неї була невелика пекаренька і ресторанчик. Зусюди бігали до Рут по її випічку, яку вона готувала з пісочного тіста. Як свідчить легенда, одного разу, не знайшовши на кухні какао, вона вирішила подрібнити молочну шоколадку і додати до тіста. У надії, що шоколад розтане і дасть печиву потрібний смак.

Але сталося інакше. Шматочки шоколаду не розтанули, а лише трохи підтанули, тісто стало м'якше та просочилося шоколадом.

Власне, це і був день народження десерту. Рут невдовзі підписала контракт з виробником шоколаду, який вона використовувала. І стала дуже багатою жінкою.

Є в цій історії і скептики

Фото: Instagram / solozaurcookin

Вони не проти цієї красивої легенди, але у них є своя думка. Мовляв, Рут була талановитою пекаркою і просто не могла допустити, що на її кухні чогось не було. Шоколадну крихту вона додала не випадково. Тобто пішла на експеримент усвідомлено. Стверджують, що і сама Рут обмовилася про це близькому оточенню. І як би там не було, печиво стало класикою, і не тільки в США.

Тепер безпосередньо до випікання, а перед цим важливі поради:

Щоб печиво стало ідеальним

Фото: Instagram/ivi.kiwi.44
  • Використовуйте вершкове масло, не маргарин. Так ви досягнете пухкої та ніжної текстури
  • Не беріть плитковий шоколад, краще кусковий. Адже у нього насиченіший смак

Рецепт Американського печива з шоколадною крихтою

Фото: Instagram / solozaurcookin

Час приготування: 30 хв підготовка тіста, 60 хв охолодження, 20 хв випікання

Інгредієнти:

  • яйця – 2 шт
  • масло вершкове – 200 г
  • білий цукор – 155 г
  • тростинний цукор – 155 г
  • борошно – 500 г
  • сіль дрібного помелу, сода, гаряча вода – по 1 ч.л.
  • ванільний цукор – 5 г
  • шоколад темний – 100 г або за смаком

Як готувати:

  1. Два види цукру добре змішати з розм'якшеним вершковим маслом.
  2. Вбити яйця, ретельно розмішуючи. Друге яйце додати тоді, коли в масі повністю розчиниться перше яйце.
  3. Додати ванілін, потім сіль, попередньо розчинів її в 1 ч.л. гарячої води.
  4. Додати соду і поступово вмішувати борошно. Довести до однорідності і залишити на 15 хв.
  5. Подрібнити шоколад ножем і додати в тісто.
  6. Зліпити округлі печива. Вони мають нагадувати невеликі тефтелі.
  7. Розкласти на пергаментному папері на деку. Відстань між ними – не менше 5 см.
  8. Залишити в холодильнику на 60 хв.
  9. Випікати при 180 °С в попередньо розігрітій духовці 20 хвилин.

Тут знайдете рецепт шоколадних бомб з маршмеллоу всередині.

Реклама
Найважливіші та найцікавіші новини завжди під рукою
Life Сьогоднi в telegram-каналi Пiдпишись на RSS-канал Life Сьогоднi на Google News
Реклама
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Гороскоп
Твій гороскоп на Сьогодні
Читати гороскоп
Just do it
Корисна порада на Сьогодні
Їсти ягоди щодня
Чому це важливо?
Лайфхак дня
Як бюджетно оновити гардероб
Хакнути
Сольник зірки
DOROFEEVA
31 липня / 20:00
5 головних концертів липня
Чи гідний сервіс на відпочинку в Україні?
Дізнатися більше про відпочинок
Спецпроект
Календар лайфхаків на літо
Липень
Лайфхаки за календарем
Гороскоп
Твій гороскоп на тиждень
25 - 31 липня
Читати гороскоп
Найдорожчий спецтопік
Дорожче просто не знайдеш
Оренда VIP-яхти — ₴27 000/година
За що такі гроші?
тест
Чи зможеш відрізнити дизайнерський одяг від речей з ринку?
Спробувати
Де купатися
Топ пляжів недалеко від Києва
Хочу дізнатися!

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти