Печиво з шоколадною крихтою народилося цілих 82 роки тому в США, в місті Вітмен, штат Массачусетс. Його "мама" – кулінар Рут Вейкфільд. Саме вона придумала рецепт і сколотила на ньому величезний капітал. Сьогодні – це один з найулюбленіших десертів в Америці. Його можна купити в магазинах, його постійно печуть вдома. Адже складно знайти щось смачніше за хрустке печиво з шоколадною крихтою? Класичний рецепт знайдете нижче.
Починалося все з помилки
Саме з помилки в рецептурі. 1937 рік. Талановита пекарка Рут Вейкфільд почувалася фінансово впевнено. У неї була невелика пекаренька і ресторанчик. Зусюди бігали до Рут по її випічку, яку вона готувала з пісочного тіста. Як свідчить легенда, одного разу, не знайшовши на кухні какао, вона вирішила подрібнити молочну шоколадку і додати до тіста. У надії, що шоколад розтане і дасть печиву потрібний смак.

Але сталося інакше. Шматочки шоколаду не розтанули, а лише трохи підтанули, тісто стало м'якше та просочилося шоколадом.
Власне, це і був день народження десерту. Рут невдовзі підписала контракт з виробником шоколаду, який вона використовувала. І стала дуже багатою жінкою.
Є в цій історії і скептики

Вони не проти цієї красивої легенди, але у них є своя думка. Мовляв, Рут була талановитою пекаркою і просто не могла допустити, що на її кухні чогось не було. Шоколадну крихту вона додала не випадково. Тобто пішла на експеримент усвідомлено. Стверджують, що і сама Рут обмовилася про це близькому оточенню. І як би там не було, печиво стало класикою, і не тільки в США.
Тепер безпосередньо до випікання, а перед цим важливі поради:
Щоб печиво стало ідеальним

- Використовуйте вершкове масло, не маргарин. Так ви досягнете пухкої та ніжної текстури
- Не беріть плитковий шоколад, краще кусковий. Адже у нього насиченіший смак
Рецепт Американського печива з шоколадною крихтою

Час приготування: 30 хв підготовка тіста, 60 хв охолодження, 20 хв випікання
Інгредієнти:
- яйця – 2 шт
- масло вершкове – 200 г
- білий цукор – 155 г
- тростинний цукор – 155 г
- борошно – 500 г
- сіль дрібного помелу, сода, гаряча вода – по 1 ч.л.
- ванільний цукор – 5 г
- шоколад темний – 100 г або за смаком
Як готувати:
- Два види цукру добре змішати з розм'якшеним вершковим маслом.
- Вбити яйця, ретельно розмішуючи. Друге яйце додати тоді, коли в масі повністю розчиниться перше яйце.
- Додати ванілін, потім сіль, попередньо розчинів її в 1 ч.л. гарячої води.
- Додати соду і поступово вмішувати борошно. Довести до однорідності і залишити на 15 хв.
- Подрібнити шоколад ножем і додати в тісто.
- Зліпити округлі печива. Вони мають нагадувати невеликі тефтелі.
- Розкласти на пергаментному папері на деку. Відстань між ними – не менше 5 см.
- Залишити в холодильнику на 60 хв.
- Випікати при 180 °С в попередньо розігрітій духовці 20 хвилин.
Тут знайдете рецепт шоколадних бомб з маршмеллоу всередині.