Масляна в 2020 році розпочалась 24 лютого і триватиме до 1 березня. Головне частування Масляної – млинці, які пекли і їли у великих кількостях. Ситні застілля і веселощі наші предки розглядалося як запоруку майбутнього благополуччя, процвітання і успіху.
Французький млинцевий торт з кремом з вершків з шматочками апельсина і лікером – прекрасний рецепт для свята. Щоб він вийшов красивіше, використовуйте сковороду невеликого діаметру.
Млинцевий торт з апельсинами
Час приготування:
- більше 3-х годин
Калорійність:
- 567 ккал на 100 г
Для тесту:
- 3/4 чашки і 1 столова ложка пшеничного борошна
- 4 яйця
- 1/4 чайної ложки солі
- 1/4 і 1 столова ложка цукру
- 3/4 чашки і 1 столова ложка молока
- 6 столових ложок жирних вершків
- 2 столові ложки розтопленого масла
- 2 столові ложки пива
Для крему:
- 3/4 чашки і 1 столова ложка жирних вершків
- 1/4 чашки цукрової пудри
- Цедра половини апельсина
- 1 столова ложка куантро
Для абрикосовою глазурі:
- 1/2 чашки абрикосового джему
- 3 столові ложки води
Додатково:
- 4 апельсина
- 2 столові ложки лікеру куантро
Дивіться відео, як приготувати різнокольорові млинці:
Спосіб приготування:
- Готуємо тісто. Змішуємо разом борошно, яйця, сіль і цукор до отримання гладкої маси.
- Поступово вливаємо в цю масу молоко і вершки, потім вершкове масло.
- Останнім додаємо пиво, перемішуємо і відправляємо в холодильник. Можна на ніч.
- Охолоджені вершки збиваємо з цукровою пудрою. За мить до того, що у нас начінут формуватися стійкі піки, додаємо в крем цедру апельсина і лікер. Перемішуємо і відправляємо в холодильник.
- Апельсини очищаємо від шкірки і білих плівок. Очищені часточки відставляємо в сторону, накривши харчовою плівкою.
- На злегка змащеній вершковим маслом маленькій сковороді печемо тонкі млинці до золотистого кольору з обох сторін. Має вийти приблизно 16 млинчиків. Три-чотири млинця і кілька шматочків апельсина відкладемо для прикраси готового торта.
- Роз'ємну форму діаметром 17-20 см вистилаємо харчовою плівкою. Краї плівки повинні звисати, в подальшому це допоможе нам дістати готовий торт з форми.
- Вистилаємо дно і стінки форми двома-трьома млинцями, щоб краї звисали через бортик форми.
- Крем поміщаємо в кондитерський мішок і видавлюємо шар поверх млинців, зверху розподіляємо три-чотири шматочкии апельсина.
- Шар крему покриваємо млинцем, підвертаючи його краї за розміром форми.
- Викладаємо шарами крем, апельсини і млинці, поки форма не заповниться. Останній шар повинен бути з крему, його ми накриваємо звисаючими краями тих млинців, які лежать на самому дні. Загортаємо торт в плівку і відправляємо в холодильник на два-три години.
- Перед подачею готуємо абрикосову глазур. Обережно розігріваємо джем, коли він стане більш рідким по консистенції, додаємо воду і, помішуючи, доводимо суміш до кипіння. Знімаємо з вогню, охолоджуємо. Проціджуємо глазур через сито.
- Торт витягаємо з форми, покриваємо шаром абрикосовою глазурі. На це має піти половина всієї глазурі.
- Решту млинці занурюємо в глазур і вікладаємо їх поверх торта разом зі шматочками апельсина, красиво звернувши. Зверху виливаємо пару столових ложок куантро. Можна прикрасити ще і цедрою апельсина.
На замітку
Ємність чашки в рецепті – 240 мл.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як вибрати борошно для млинців. "Сьогодні" також ділилися рецептами млинців від Юлії Висоцької .