Масляна 2020 розпочнеться 24 лютого і триватиме до 1 березня. Для православних християн – це тиждень перед Великим постом, коли потрібно відмовитися від м'яса. При цьому молочні продукти, яйця і рибу їсти можна.

Головне частування Масляної – млинці . Пропонуємо зробити з них смачний і красивий торт з вишневою начинкою і сметанним кремом.

Млинцевий торт з вишнею

Час приготування:
- 45 хвилин
Калорійність:
- 230 ккал на 100 г
Для тіста:
- 750 мл молока
- 50 мл олії
- 2 склянки борошна
- 2 ст.л. цукру
- 4 яйця
Для начинки:
- 750 г консервованої вишні
- 150 г цукрової пудри
- 400 мл вершків для збивання або густої сметани
Спосіб приготування:
- Змішати всі інгредієнти для тіста і посмажити тонкі млинці.
- Вишню без кісточок відкинути на друшляк, щоб стік зайвий сік.
- Вершки або сметану збити з цукровою пудрою до стійких піків.
- Почати збирати торт. Для цього на млинець викласти доріжкою ряд вишні. Згорнути рулетиком і викласти на блюдо.
- Так зробити з усіма млинцями, викласти їх за принципом піраміди, змащуючи кожен шар кремом.
- Потім зверху рясно покрити кремом і поставити на дві години в холодильник.
Як прикрасити млинцевий торт
Десерт можна посипати шоколадною або кокосовою стружкою, прикрасити ягодами або полити розтопленим шоколадом.
Дивіться відео, як вибрати якісні млинці в магазині:
Нагадаємо, раніше ми розповідали, які страви можна приготувати з млинців .