Головна Сьогодні

Як правильно вибрати і зберігати борошно

Секрети вибору і зберігання борошна

Гречане, рисове, кукурудзяне і навіть лляне – в світі існує більше сотні видів борошна, з якого роблять смачну випічку . Втім, найпопулярнішим в Україні залишається пшеничне. Як же його вибрати і зберігати?

Як вибрати якісне борошно

Гарне борошно – розсипчате
Гарне борошно – розсипчате
Фото: freepik.com

  • Для випічки краще використовувати пшеничне борошно вищого сорту, розфасоване в паперові пакети. У такій упаковці продукт буде "дихати" і довше збереже свої властивості;
  • Якісне борошно повинне бути білим. Темний колір означає наявність залишків висівок;
  • Хороше борошно обсипається порошком, не залишаючи грудочок. Якщо при стисканні воно утворює грудки, значить, борошно надто вологе;
  • Щоб випічка була пишною і повітряною, борошно повинно настоятися, тобто краще буде, якщо воно змелене кілька місяців тому. Але не слід купувати продукт з терміном придатності, що закінчується. Борошно, яке довго зберігалося, злежується, втрачає сипкість, в ньому розвиваються мікроорганізми;
  • У борошні не повинно бути грудок, чорних цяток (часток бур'янів), жучків і личинок;
  • На смак якісне борошно не повинне бути кислим, занадто солодким, гірким, мати присмак затхлості і цвілі. Якщо борошно трохи пожувати, не повинно бути відчуття піску на зубах.

Як правильно зберігати борошно

Борошно не слід закупати у великих об'ємах
Борошно не слід закупати у великих об'ємах
Фото: Pixabay

Але слід пам'ятати, що зіпсувати борошно можна власними руками – неправильним зберіганням. Головне для борошна – відсутність вологи і кімнатна температура. А ще краще – не купуйте борошно в великих обсягах, так як в ньому можуть оселитися шкідники.

Пересипавши борошно в герментичну ємність, його можна зберігати при кімнатній температурі півроку. Якщо температура в приміщенні підніметься вище 24-26 ºС, фахівці радять перекласти борошно в холодильник, оскільки зараження паразитами або цвіллю більш імовірно при підвищеній температурі повітря.

Нагадаємо, раніше ми писали, як спекти пишний маковий пиріг . "Сьогодні" також розповідали, як приготувати пшеничні млинці з грибами .

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News
Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти