Грейпфрут дуже корисний для здоров'я . Якщо ви стежите за своєю фігурою, цей цитрус – справжня знахідка для вас. У 100 г грейпфрута міститься всього-на-всього 35 ккал. А органічні кислоти, що входять до його складу, покращують обмінні процеси в організмі.
Ми радимо зробити з грейпфрута смачний і корисний салат з додаванням авокадо і червоної риби. Заправляється він сумішшю оливкової олії і лимонного соку.
Салат з лососем, авокадо і грейпфрутом
Час приготування:
- 1 година 15 хвилин
Калорійність:
- 121 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 1 авокадо
- 150 г слабосоленого філе лосося
- 1 рожевий грейпфрут
- 1 апельсин
- 200 г салатного міксу
- Кілька крапель бальзамічного оцту
- 3 ст.л. оливкового масла
- Шматочок лимона
- Сіль
- Цукор
- Мелений перець
Спосіб приготування:
- Салатне листя на годину замочити в холодній воді, обсушити і порвати руками.
- З авокадо зняти шкірку, видалити кісточку і нарізати м'якоть кубиками або тонкими скибочками.
- Цитрусові почистити, розділити на часточки і зняти шкірку. Із залишків вичавити сік в окремий посуд.
- Для заправки змішати оливкове масло, оцет, 1 ст.л. цитрусового соку, трохи цукру, меленого перцю і солі.
- На тарілку викласти салатні листя, шматочки авокадо, цитрусових і тонкі скибочки червоної риби. Полити заправкою і подавати.
Дивіться відео, навіщо потрібно їсти авокадо:
Як зробити так, щоб грейпфрут не гірчив
Гіркуватий присмак плодам надає плівка, яка розділяє його м'якоть на часточки. У мандаринів, апельсинів та інших цитрусових вона не має смаку, а ось у грейпфрута насичена глікозидами і хінної кислотою. Ці речовини, звичайно, корисні, але апетиту, на жаль, не сприяють. Як же насолодитися соковитою м'якоттю, не зіпсувавши враження? Вихід один: потрібно позбутися від плівки.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як запекти грейпфрут на сніданок з сиром . "Сьогодні" також пояснювали, чому деякі ліки несумісні з грейпфрутами .