Головна Сьогодні

Оригінальні млинці на Масляну: три рецепти від Юлії Висоцької

Незвичайні млинці на Масницю 2020

У 2020 році Масляна триватиме з 24 лютого до 1 березня. У православній церкві вважається, що сенс цього свята – в примиренні з ближніми, прощення накопичених образ. Тим самим ми готуємося до Великому посту, коли присвячуємо час своїй душі, добрим справам, хорошим відносинам з близькими.

Впродовж семи днів Масляної печуться млинці і подаються з різними начинками. Ми пропонуємо вам кілька незвичних рецептів млинців від Юлії Висоцької – гречані з сьомгою, бісквітні з медом і горіхів і тонкі, з яблучною начинкою.

Бісквітні млинці з медово-горіховою начинкою

Млинці з медом і горіхами
Млинці з медом і горіхами
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 40 хвилин

Інгредієнти:

  • 1 склянка борошна
  • 4 яйця
  • 1/3 склянки цукру
  • 3/4 склянки молока
  • 1/3 склянки води мінеральної газованої
  • 3 ст. л. олії
  • 1 щіпка морської солі

Для начинки:

  • 100 г фундука
  • 100 г рідкого меду
  • 25 мл рому

Спосіб приготування:

  1. Борошно просіяти.
  2. Білки відокремити від жовтків. Жовтки збити з цукром, сіллю і молоком.
  3. Не припиняючи збивати, всипати невеликими порціями борошно, в кінці додати мінеральну воду.
  4. Білки збити в міцну піну, ввести в тісто.
  5. Спекти на олії млинці.
  6. Горіхи підсушити у духовці, очистити від лушпиння і порубати ножем.
  7. Мед підігріти, додати в нього алкоголь і горіхи.
  8. Змастити млинці начинкою, згорнути трикутним конвертом.

Дивіться відео, як приготувати дріжджові млинці з медом:

Гречані млинці з сьомгою

Млинці з червоною рибою
Млинці з червоною рибою
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 1 година

Інгредієнти:

  • 250 г гречаного борошна
  • 100 г сметани
  • 1 яйце
  • 4-5 ст. ложок олії
  • 1/4 ч. ложки сухих дріжджів
  • Щіпка цукру
  • Щіпка морської солі

Для начинки:

  • 200 г сьомги
  • Жменя нарізаного зеленого кропу
  • Сік 1/2 лимона
  • 2 ст. ложки оливкової олії
  • 10-15 горошин червоного перцю

Спосіб приготування:

  1. Розвести дріжджі в 175 мл теплої води.
  2. Просіяти борошно з сіллю і цукром. Додати яйце і воду з дріжджами.
  3. Зробити тісто і залишити на 30 хвилин.
  4. Спекти млинці на розігрітій сковороді.
  5. Змішати оливкову олію, лимонний сік, кріп і червоний перець.
  6. Замаринувати в отриманої суміші шматочки сьомги. Залишити на 10 хвилин.
  7. Подавати гречані млинці з сьомгою і сметаною.

Млинці з яблуками

Млинці з яблучною начинкою
Млинці з яблучною начинкою
Фото: Pixabay

Час приготування:

  • 30 хвилин

Інгредієнти:

Для начинки:

  • 1 яблуко
  • 1 лимон
  • 100 г сметани
  • 4 ст. л. олії
  • 1 ст. л. цукру

Для тесту:

  • 100 г борошна
  • 2 яйця
  • 1/3 склянки молока
  • 1 щіпка солі

Спосіб приготування:

  1. З лимона вичавити сік.
  2. Яблуко, видаливши серцевину, нарізати якомога тонше, скропити лимонним соком, присипати цукром і залишити на півгодини.
  3. Приготувати тісто: борошно перемішати з сіллю, додати яйця, 1/2 склянки води і молоко і замісити тісто. Залишити на півгодини.
  4. Розігріти в сковороді трохи олії і посмажити млинці таким чином: влити невелику кількість тіста так, щоб млинець вийшов тонким і покласти на нього три-чотири часточки яблука.
  5. Зверху полити тістом і обсмажити з обох боків до золотистого кольору.
  6. Подавати млинці зі сметаною або збитими вершками.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати різнокольорові млинці.

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News
Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти