У 2020 році Масляна триватиме з 24 лютого до 1 березня. У православній церкві вважається, що сенс цього свята – в примиренні з ближніми, прощення накопичених образ. Тим самим ми готуємося до Великому посту, коли присвячуємо час своїй душі, добрим справам, хорошим відносинам з близькими.
Впродовж семи днів Масляної печуться млинці і подаються з різними начинками. Ми пропонуємо вам кілька незвичних рецептів млинців від Юлії Висоцької – гречані з сьомгою, бісквітні з медом і горіхів і тонкі, з яблучною начинкою.

Бісквітні млинці з медово-горіховою начинкою

Час приготування:
- 40 хвилин
Інгредієнти:
- 1 склянка борошна
- 4 яйця
- 1/3 склянки цукру
- 3/4 склянки молока
- 1/3 склянки води мінеральної газованої
- 3 ст. л. олії
- 1 щіпка морської солі
Для начинки:
- 100 г фундука
- 100 г рідкого меду
- 25 мл рому
Спосіб приготування:
- Борошно просіяти.
- Білки відокремити від жовтків. Жовтки збити з цукром, сіллю і молоком.
- Не припиняючи збивати, всипати невеликими порціями борошно, в кінці додати мінеральну воду.
- Білки збити в міцну піну, ввести в тісто.
- Спекти на олії млинці.
- Горіхи підсушити у духовці, очистити від лушпиння і порубати ножем.
- Мед підігріти, додати в нього алкоголь і горіхи.
- Змастити млинці начинкою, згорнути трикутним конвертом.
Дивіться відео, як приготувати дріжджові млинці з медом:
Гречані млинці з сьомгою

Час приготування:
- 1 година
Інгредієнти:
- 250 г гречаного борошна
- 100 г сметани
- 1 яйце
- 4-5 ст. ложок олії
- 1/4 ч. ложки сухих дріжджів
- Щіпка цукру
- Щіпка морської солі
Для начинки:
- 200 г сьомги
- Жменя нарізаного зеленого кропу
- Сік 1/2 лимона
- 2 ст. ложки оливкової олії
- 10-15 горошин червоного перцю
Спосіб приготування:
- Розвести дріжджі в 175 мл теплої води.
- Просіяти борошно з сіллю і цукром. Додати яйце і воду з дріжджами.
- Зробити тісто і залишити на 30 хвилин.
- Спекти млинці на розігрітій сковороді.
- Змішати оливкову олію, лимонний сік, кріп і червоний перець.
- Замаринувати в отриманої суміші шматочки сьомги. Залишити на 10 хвилин.
- Подавати гречані млинці з сьомгою і сметаною.
Млинці з яблуками

Час приготування:
- 30 хвилин
Інгредієнти:
Для начинки:
- 1 яблуко
- 1 лимон
- 100 г сметани
- 4 ст. л. олії
- 1 ст. л. цукру
Для тесту:
- 100 г борошна
- 2 яйця
- 1/3 склянки молока
- 1 щіпка солі
Спосіб приготування:
- З лимона вичавити сік.
- Яблуко, видаливши серцевину, нарізати якомога тонше, скропити лимонним соком, присипати цукром і залишити на півгодини.
- Приготувати тісто: борошно перемішати з сіллю, додати яйця, 1/2 склянки води і молоко і замісити тісто. Залишити на півгодини.
- Розігріти в сковороді трохи олії і посмажити млинці таким чином: влити невелику кількість тіста так, щоб млинець вийшов тонким і покласти на нього три-чотири часточки яблука.
- Зверху полити тістом і обсмажити з обох боків до золотистого кольору.
- Подавати млинці зі сметаною або збитими вершками.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати різнокольорові млинці.