
Франція – мати багатьох десертів, які заслужено стали світовою класикою. І досить часто, то тістечка, бісквіти або печиво, десерти отримують назви, які асоціюються з багатством і розкішшю. Ми розповідали про смачне американське печиво мільйонера, тепер дізнаємося рецепт паризького фінансьє. Якщо у вас немає спеціяльних (прямокутних) формочок, можна спекти його в звичайній, а потім порізати, як вам захочеться. І якщо хочеться провести це літо гідно щодо вражень і з користю – скористайтеся лайфхами з нашого календаря.
Улюблені ласощі паризьких фінансистів
Саме так казали пекарі в одному з фінансових районів Парижа. Печиво з'явилося в 19 сторіччі. Зрозуміло, що французькою фінансьє – це фінансист. Тоді і зараз їх подають до кави або чаю з ягодами або вершками. Рецептів, вірніше, додаткових інгредієнтів для фінансьє безліч. Можна додати в тісто подрібнені горіхи або сухофрукти, а можна прикрасити шоколадною глазур'ю або праліне. Головне – це "горіхове масло", без нього фінансьє не вийде. Воно надасть тістечку ніжної текстури і аромату. Таке масло легко приготувати вдома.

Як приготувати тістечко фінансьє

Інгредієнти
- 100 г вершкового масла хорошої якості
- 50 г борошна
- 100 г цукрової пудри
- 50 г меленого мигдалю чи мигдального борошна
- 3 яєчні білки
- 4 ст. л. праліне
Для праліне
- 100 г фундука
- 100 г мигдалю
- 200 г цукру
Спосіб приготування
- Для праліне на добре розігрітій сухій сковороді підсмажити горіхи, посипати цукром. Смажити до моменту, коли цукор розчиниться і стане золотавого кольору.
- Вилити на підготовлений аркуш пергаменту, змащений маслом, а ще краще – на силіконовий килимок. Так праліне не прилипне. Охолодити. Розламати праліне на шматочки і подрібнити в крихту в блендері.
- Тепер потрібно приготувати "горіхове масло". У посуді з товстим дном його потрібно розтопити і довести до коричневого кольору і горіхового запаху.
- Змішати масло з борошном, цукровою пудрою і меленим мигдалем.
- В окремій ємності добре збити яєчні білки.
- Обережно лопаткою вмішати в тісто. Воно одразу стане легшої структури.
- Викласти тісто по формах або в форму, заповнюючи не більше, ніж на половину. Посипати крихтою праліне.
- Випікати в духовці за температури 130 градусів близько 35 хвилин. Тістечка мають стати золотавими.
- Фінансьє ще гарячими треба витрусити з форми, інакше вони можуть прилипнути.
З цього відео дізнаєтеся рецепт мигдального пирога з м'ятою за рецептом Григорія Германа.
Тут дізнаєтеся про аргентинське печиво альфахорес і його рецепт.
Читайте також:
- Печиво з шоколадною крихтою: секрети класичного рецепту
- 15 рецептів домашнього печива – від ретровипічки до сучасної трендової
- 15 секретів ідеального домашнього печива. Один з них – не треба надто інтенсивно замішувати тісто
- Як досягти досконалості у випічці – 7 важливих лайфхаків
- Шифоновий бісквіт – як спекти найповітрянішу та найніжнішу випічку