I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Шифоновий бісквіт – як спекти найповітрянішу та найніжнішу випічку

Цьому бісквіту просочення не потрібне, він і без нього смачний. Але важливо дотримуватися пропорції інгредієнтів
Шифоновий бісквіт, instagram.com/jakartacheesefactory.depok/
Шифоновий бісквіт, instagram.com/jakartacheesefactory.depok/

За кілька років шифоновому бісквіту виповниться 100 років, а він досі на слуху і вже давно як класика бісквітного мистецтва. Його таємний інгредієнт, який тримався в секреті більше 20 років, дозволяє бісквіту бути неймовірно ніжним і повітряним. Перед тим, як дізнатися особливості цієї випічки і рецепт, ознайомтеся з правилами ідеального бісквіта.

Переворот у кондитерському світі руками страхового агента

Реклама

Це було в 1927 році. Звільнений страховий агент з промовистим прізвищем – Гаррі Бейкер – подався з рідного міста до Лос-Анджелеса. Роботу за фахом знайти не вдалося і Гаррі зайнявся випіканням тортів. Під час експериментів він досягнув серйозного результату, який він назвав шифоновим бісквітом. Бісквіт за своєю легкістю і справді нагадує шифон. Але що Гаррі додавав у рецепт – залишалося таємницею тривалий час. Потім з'ясувалося дивовижне.

Секретний інгредієнт – олія

Саме вона дозволяла домогтися такої текстури. У 1947 році Бейкер вирішив продати рецепт уже широко відомого на той час шифонового бісквіта. Покупець – корпорація General Mills, яка займалася і займається виробництвом харчових продуктів. Ціна питання невідома.

Реклама

Правила шифонового бісквіта

  • Обов'язкове додавання олії
  • Присутність великої кількості білків, збитих у міцну меренгу. Для цього білки мають бути кімнатної температури
  • Класичний шифоновий бісквіт випікається в спеціальній формі з невеликим отвором всередині. Але можна спекти його в звичайній круглій або прямокутній формі
  • Одразу після випікання форма перевертається догори дном і встановлюється в такому положенні на якусь підставку
  • Випікається такий бісквіт за невисокої температури, щоб тісто пропеклося рівномірно
  • Для максимально стійкої меренги в оригінальному рецепті має бути винний камінь. Замість нього можна взяти лимонний сік
  • Бісквіт при випіканні дуже сильно піднімається, тому висота вашої форми має бути близько 10 см.

Читайте також:

Шифоновий бісквіт – рецепт

Реклама
Фото: instagram.com/lexie.tw/

Інгредієнти для форми діаметром 24-26 см

  • Борошно – 265 г
  • Цукор – 300 г
  • Розпушувач – 3 ч. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Олія – 125 г
  • Яєчні жовтки – 5 шт.
  • Холодна вода – 190 мл
  • Ванільний екстракт – 2 ч. л.
  • Яєчні білки кімнатної температури – 7 шт.
  • Кілька крапель лимонного соку

Спосіб приготування

  1. Духовку розігріти до 160 градусів. У мисці змішати борошно, цукор, розпушувач і сіль, просіяти все разом в глибоку миску.
  2. Зробити поглиблення в центрі та ввести в такій черговості: олію, жовтки, воду, ваніль, цедру лимона і перемішати дерев'яною ложкою або лопаткою до утворення однорідного тіста.
  3. Міксером збити білки з додаванням лимонного соку до дуже стійких піків.
  4. Поступово перелити тісто в чашу з білками, розподіляючи його тонким шаром по поверхні білків, і дуже акуратно вимісити лопаткою знизу вгору.
  5. Одразу викласти тісто у форму, нічим її не змащуючи і не закриваючи, і випікати в розігрітій духовці за 160 градусів 55 хвилин.
  6. Перевірити готовність натисканням пальця. Якщо поверхня бісквіта пружиниста, дістати з духовки. Якщо бісквіт не готовий, підвищити температуру до 180 градусів і випікати ще 10-15 хвилин.
  7. Після духовки перевернути бісквіт і встановити на дві форми або каструлі однакової висоти, щоби бісквіт не осів. Залишити форму в такому положенні до повного охолодження.
  8. Після охолодження провести ножем між бісквітом і стінками форми, вийняти бісквіт з форми різким ударом об стіл.

Тут дізнаєтеся рецепт королівського бісквіта "Вікторія".

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти