Олів'є – від нього ми не перестанемо втомлюватися ніколи. Цікаво, але саме в Новий рік він стає особливо смачним. І не важливо, з якого покоління той, хто вяткує, і яких модних течій у їжі дотримується – на столі олів'є має бути. З домашнім майонезом або з купленим у магазині, з куркою в складі або рибою, прикрашений ікрою або просто зеленню. Це, як віддати данину традиції, зануритися в дитинство та й смачно поїсти, що вже тут приховувати.
Він може бути максимально наближеним до першого класичного рецепта (і це дуже дорого), він може бути дієтичним і навіть вегетаріанським. Вибір ваш. А чому б не приготувати його так, як це роблять відомі представники гастрономії та кулінарії в нашій країні? І так, ці люди до олів'є теж ставляться з великою любов'ю і трепетом. Бренд-шеф Андрій Дромов поділився авторським рецептом олів'є з креветками і восьминогами бебі.
Олів'є з бланшованими восьминогами бебі, тигровими креветками, ікрою тобіко і овочами
Інгредієнти на одну порцію:
- 3 шт – креветки
- 30 г – восьминіг бебі
- 65 г – картопля
- 37 г – огірок маринований
- 15 г – горошок зелений
- 30 г – морква
- 1 шт – яйце
- 45 г – майонез
- 15 г – ікра тобіко
Готуємо олів'є:
- Овочі та яйця відварюємо і даємо охолонути.
- Так само відварюємо восьминога і креветки.
- Овочі, креветки, яйця і огірки нарізаємо кубиками середнього розміру.
- Замішуємо все, додаємо ікру тобіко і заправляємо майонезом.
- Викладаємо стравуа на тарілку і додаємо восьминогів бебі.
- Прикрашаємо ікрою тобіко, листям буряка та мікрогріном.
Тут знайдете рецепт олів'є від Діми Борисова і ще – рецепт від адепта одеської кухні Сави Лібкіна.
Читайте також:
- Експериментальний олів'є від Лізи Глінської: рецепт із фото
- Експериментальний олів'є з перепелиним м'ясом від шеф-кухаря Івана Булавіна: рецепт з фото
- Головний салат 2021 року – "Бичок": рецепт з фото
- З креветками, кальмарами і мідіями – 5 салатів із морепродуктами на Новий рік
- Оригінальні салати на Новий рік без майонезу – 3 рецепти від Євгена Клопотенка