Олів'є – від нього ми не перестанемо втомлюватися ніколи. Цікаво, але саме в Новий рік він стає особливо смачним. І не важливо, з якого покоління той, хто святкує, і яких модних течій в їжі дотримується – на столі олів'є має бути. З домашнім майонезом або з купленим у магазині, з куркою в складі або рибою, прикрашений ікрою або просто зеленню. Це, як віддати данину традиції, зануритися в дитинство та й смачно поїсти, що вже тут приховувати.
Він може бути максимально наближеним до першого класичного рецепта (і це дуже дорого), він може бути дієтичним і навіть вегетаріанським. Вибір ваш. А чому б не приготувати його так, як це роблять відомі представники гастрономії та кулінарії в нашій країні? І так, ці люди до олів'є теж ставляться з великою любов'ю і трепетом. Свій рецепт олів'є з яловичим язиком і перепелиними яйцями запропонував Діма Борисов, засновник і бренд-шеф однойменної мережі ресторанів.
"Для мого олів'є раджу варити яловичий язик з безліччю спецій", – каже ресторатор.
Олів'є з яловичим язиком
Інгредієнти
- 250 г – яловичий язик відварний
- 100 г – картопля відварна
- 70 г – морква
- 80 г – свіжий огірок
- 130 г – маринований огірок
- 110 г – зелений горошок
- 190 г – майонез
- 4 шт – яйце куряче
- 1-3 шт – яйце перепелине
- мікрогрін для декору
Спосіб приготування
- Яловичий язик попередньо замочити в холодній воді. Потім перекладіть в каструлю, додайте спеції (чорний перець, сіль, паприку, чебрець і подрібнений часник), варіть близько години. Потім опустіть в холодну воду (так його легше почистити).
- Картопля, морква і яйця попередньо відваріть і остудіть. Курячі яйця для олів'є потрібно варити 6-8 хвилин, перепелині яйця – 2-3 хвилини.
- Наріжте дрібними кубиками язик, картоплю, моркву, огірки, курячі яйця.
- Додайте зелений горошок, майонез і ретельно перемішайте. Перед подачею прикрасьте олів'є перепелиними яйцями, розрізаними навпіл, і мікрогрін.
Тут знайдете рецепт олів'є з м'ясом перепілки від Сави Лібкіна.