Олів'є – від нього ми не втомлюємося ніколи. Цікаво, але саме в Новий рік він стає особливо смачним. І не важливо, з якого покоління той, хто святкує, і яких модних течій у їжі дотримується – на столі олів'є має бути. З домашнім майонезом або з купленим у магазині, з куркою в складі або рибою, прикрашений ікрою або просто зеленню. Це як віддати данину традиції, зануритися в дитинство та й смачно поїсти, що вже тут приховувати.
Він може бути максимально наближеним до першого класичного рецепту (і це дуже дорого), він може бути дієтичним і навіть вегетаріанським. Вибір за вами. А чому б не приготувати його так, як це роблять відомі представники гастрономії та кулінарії в нашій країні? Дізнаємося, що нам пропонує Ліза Глінська.
Олів'є з яловичим язиком і домашнім майонезом від Лізи Глінської
"Не уявляю Новий рік без олів'є, із задоволенням його готую. Звісно, з домашнім майонезом. Дуже важливо майонез збивати занурювальним блендером, а олію додавати дуже тонкою цівкою. Інакше не буде пишної легкої маси. Щодо язика, то кидайте його в окріп і варіть до готовності", – говорить шеф-кухар.
Інгредієнти
- 350-400 г язика (відвареного)
- 200 г моркви (1 середня морква)
- 400 г картоплі (4 середні картоплі)
- 200 г свіжих огірків (2 середніх огірка)
- 200 г солоних огірків (2 середніх огірка)
- 100 г цибулі (1 середня цибулина)
- 100 г зеленого горошку (консервованого)
- 3 яйця
- 100-150 г майонезу
- сіль за смаком
Домашній майонез
- 2 шт. – жовток
- 1 ч. л. гірчиці
- 300-320 мл олії
- сік лимона за смаком
- сіль за смаком
- 100 г білого йогурту або сметани
Готуємо майонез
- Збийте жовтки з гірчицею і соком лимона.
- Додати тонкою цівкою ½ частини олії порціями і продовжувати збивати.
- Додати порціями йогурт, потім олію і продовжувати збивати.
- Довести до смаку сіллю і соком лимона.
Готуємо олів'є
- Відварити язик у підсоленій воді, залити холодною водою, дати охолонути і зняти шкірку.
- Відварити картоплю, моркву, яйця.
- Нарізати язик, картоплю, моркву, яйця, цибулю і огірки невеликим кубиком.
- Замаринувати цибулю в суміші солі, цукру, 1 ч. л. олії та 1 ч. л. оцту.
- Перемішати всі інгредієнти, заправити майонезом, довести до смаку сіллю.
Раніше ми писали, як влаштувати нерадянське застілля: альтернативне меню на Новий рік-2021.
Читайте також:
- Головний салат 2021 року – "Бичок": рецепт з фото
- Оригінальні салати на Новий рік без майонезу – 3 рецепти від Євгена Клопотенка
- Холодні закуски на Новий рік-2021: вісім святкових рецептів
- 8 небанальних рецептів страв на Новий рік, які корисні
- Салати з тунця на Новий рік: ТОП-5 рецептів
- З креветками, кальмарами і мідіями – 5 салатів із морепродуктами на Новий рік