Головна Сьогодні

Експериментальний олів'є від Лізи Глінської: рецепт із фото

Кидаємо виклик традиціям і шаблонам у приготуванні салату

Олів'є – від нього ми не втомлюємося ніколи. Цікаво, але саме в Новий рік він стає особливо смачним. І не важливо, з якого покоління той, хто святкує, і яких модних течій у їжі дотримується – на столі олів'є має бути. З домашнім майонезом або з купленим у магазині, з куркою в складі або рибою, прикрашений ікрою або просто зеленню. Це як віддати данину традиції, зануритися в дитинство та й смачно поїсти, що вже тут приховувати.

Він може бути максимально наближеним до першого класичного рецепту (і це дуже дорого), він може бути дієтичним і навіть вегетаріанським. Вибір за вами. А чому б не приготувати його так, як це роблять відомі представники гастрономії та кулінарії в нашій країні? Дізнаємося, що нам пропонує Ліза Глінська.

Олів'є з яловичим язиком і домашнім майонезом від Лізи Глінської

Фото: Ліза Глінська

"Не уявляю Новий рік без олів'є, із задоволенням його готую. Звісно, з домашнім майонезом. Дуже важливо майонез збивати занурювальним блендером, а олію додавати дуже тонкою цівкою. Інакше не буде пишної легкої маси. Щодо язика, то кидайте його в окріп і варіть до готовності", – говорить шеф-кухар.

Інгредієнти

  • 350-400 г язика (відвареного)
  • 200 г моркви (1 середня морква)
  • 400 г картоплі (4 середні картоплі)
  • 200 г свіжих огірків (2 середніх огірка)
  • 200 г солоних огірків (2 середніх огірка)
  • 100 г цибулі (1 середня цибулина)
  • 100 г зеленого горошку (консервованого)
  • 3 яйця
  • 100-150 г майонезу
  • сіль за смаком

Домашній майонез

  • 2 шт. – жовток
  • 1 ч. л. гірчиці
  • 300-320 мл олії
  • сік лимона за смаком
  • сіль за смаком
  • 100 г білого йогурту або сметани

Готуємо майонез

  1. Збийте жовтки з гірчицею і соком лимона.
  2. Додати тонкою цівкою ½ частини олії порціями і продовжувати збивати.
  3. Додати порціями йогурт, потім олію і продовжувати збивати.
  4. Довести до смаку сіллю і соком лимона.

Готуємо олів'є

  1. Відварити язик у підсоленій воді, залити холодною водою, дати охолонути і зняти шкірку.
  2. Відварити картоплю, моркву, яйця.
  3. Нарізати язик, картоплю, моркву, яйця, цибулю і огірки невеликим кубиком.
  4. Замаринувати цибулю в суміші солі, цукру, 1 ч. л. олії та 1 ч. л. оцту.
  5. Перемішати всі інгредієнти, заправити майонезом, довести до смаку сіллю.

Раніше ми писали, як влаштувати нерадянське застілля: альтернативне меню на Новий рік-2021.

Всі подробиці в спецтемі Новий рік 2021

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти