I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Експериментальний олів'є від Лізи Глінської: рецепт із фото

Кидаємо виклик традиціям і шаблонам у приготуванні салату

Олів'є – від нього ми не втомлюємося ніколи. Цікаво, але саме в Новий рік він стає особливо смачним. І не важливо, з якого покоління той, хто святкує, і яких модних течій у їжі дотримується – на столі олів'є має бути. З домашнім майонезом або з купленим у магазині, з куркою в складі або рибою, прикрашений ікрою або просто зеленню. Це як віддати данину традиції, зануритися в дитинство та й смачно поїсти, що вже тут приховувати.

Він може бути максимально наближеним до першого класичного рецепту (і це дуже дорого), він може бути дієтичним і навіть вегетаріанським. Вибір за вами. А чому б не приготувати його так, як це роблять відомі представники гастрономії та кулінарії в нашій країні? Дізнаємося, що нам пропонує Ліза Глінська.

Реклама

Олів'є з яловичим язиком і домашнім майонезом від Лізи Глінської

Фото: Ліза Глінська

"Не уявляю Новий рік без олів'є, із задоволенням його готую. Звісно, з домашнім майонезом. Дуже важливо майонез збивати занурювальним блендером, а олію додавати дуже тонкою цівкою. Інакше не буде пишної легкої маси. Щодо язика, то кидайте його в окріп і варіть до готовності", – говорить шеф-кухар.

Інгредієнти

  • 350-400 г язика (відвареного)
  • 200 г моркви (1 середня морква)
  • 400 г картоплі (4 середні картоплі)
  • 200 г свіжих огірків (2 середніх огірка)
  • 200 г солоних огірків (2 середніх огірка)
  • 100 г цибулі (1 середня цибулина)
  • 100 г зеленого горошку (консервованого)
  • 3 яйця
  • 100-150 г майонезу
  • сіль за смаком

Домашній майонез

Реклама
  • 2 шт. – жовток
  • 1 ч. л. гірчиці
  • 300-320 мл олії
  • сік лимона за смаком
  • сіль за смаком
  • 100 г білого йогурту або сметани

Готуємо майонез

  1. Збийте жовтки з гірчицею і соком лимона.
  2. Додати тонкою цівкою ½ частини олії порціями і продовжувати збивати.
  3. Додати порціями йогурт, потім олію і продовжувати збивати.
  4. Довести до смаку сіллю і соком лимона.

Готуємо олів'є

  1. Відварити язик у підсоленій воді, залити холодною водою, дати охолонути і зняти шкірку.
  2. Відварити картоплю, моркву, яйця.
  3. Нарізати язик, картоплю, моркву, яйця, цибулю і огірки невеликим кубиком.
  4. Замаринувати цибулю в суміші солі, цукру, 1 ч. л. олії та 1 ч. л. оцту.
  5. Перемішати всі інгредієнти, заправити майонезом, довести до смаку сіллю.

Раніше ми писали, як влаштувати нерадянське застілля: альтернативне меню на Новий рік-2021.

Реклама

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти