I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Що приготувати на обід: ТОП-5 рецептів вегетаріанських страв з літніх овочів

Смачний літній обід можна приготувати і без м'яса

Не знаєте, що приготувати на обід без м'яса? Наші рецепти вегетаріанських страв допоможуть вам впоратися з цим завданням.

Страви з добірки смачні, корисні і не дуже складні в приготуванні. Вони містять багато овочів, тому подарують вам порцію вітамінів, мінералів і корисної клітковини.

Реклама

Запечені овочі під сирною скоринкою

Овочі в духовці з сиром
Овочі в духовці з сиром

Час приготування:

  • 1 година

Складові:

Реклама
  • 1 солодкий перець
  • 1 баклажан
  • 1 кабачок
  • 200 г печериць
  • 2 червоні солодкі цибулини
  • 100 г твердого сиру

Читайте також:

Для заправки:

  • 2 зубчики часнику
  • 50 мл оливкової олії
  • 30 мл оцту
  • 1 ч.л. меду
  • 1 ч.л. гірчиці

Дивіться відео, як приготувати турецьку яєчню з овочами:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Овочі помити. Перець порізати великими смужками, баклажан і кабачок – брусочками, невеликі шампіньйони розрізати навпіл, великі – на четвертинки, цибулю порізати великими шматками.
  2. Приготувати заправку. Для цього в невеликій мисці змішати всі рідкі інгредієнти, видавити часник.
  3. Овочі викласти в більшу жароміцний посуд, посолити за смаком і полити заправкою, перемішати.
  4. Духовку розігріти до 220 °С. Відправити ємність з овочами в духовку і випікати приблизно 20 хвилин. Овочі повинні стати м'якими.
  5. Після цього дістати, посипати тертим сиром і випікати ще 20-25 хвилин, до рум'яного кольору. Подавати страву гарячою, за бажанням додавши порізані помідори чері.

"Діжки" з кабачків з грибами, сиром і помідорами

Додавайте до страв з кабачків орегано і карі
Додавайте до страв з кабачків орегано і карі

Час приготування:

  • 20 хвилин

Складові:

  • 150 г кабачка
  • 80 г грибів
  • 30 г цибулі
  • 30 г сметани
  • 20 г твердого сиру
  • 10 г помідорів

Спосіб приготування:

  1. Кабачок нарізати "діжками", дістати серединку, залишаючи "денце", посолити і поставити в духовку на 7-10 хвилин. Інший варіант – можна відварити їх у підсоленій воді протягом такого ж часу.
  2. Гриби і цибулю дрібно нарізати, підсмажити на олії. Можна взяти будь-які гриби, на ваш розсуд, – це можуть бути печериці, лисички, маслюки, білі гриби, а також можна зробити суміш з декількох видів грибів.
  3. Заповнити грибами з цибулею кабачки, полити сметаною, натерти зверху твердий сир і покласти дрібно нарізані помідори.
  4. Запекти наші "діжки" в мікрохвильовці чи духовці протягом 3 хвилин.

Імам-баялди

Баклажани вийдуть максимально смачними, якщо готувати їх на парі
Баклажани вийдуть максимально смачними, якщо готувати їх на парі

Час приготування:

  • 45 хвилин

Складові:

  • 4 баклажана
  • 2 цибулини
  • 5 солодких зелених перців
  • 4 помідори
  • 12 зубчиків часнику
  • 50 мл оливкової олії
  • Петрушка

Щіпка:

  • Кедрові горіхи
  • Сіль, перець
  • Цукор

Спосіб приготування:

  1. Наріжте цибулю півкільцями, почистіть і наріжте перець.
  2. Наріжте тільки м'ясисту частину помідорів, щоб вони не були водянистими.
  3. Баклажани очистіть, розріжте до половини, щоб не випала начинка.
  4. На одній сковороді обсмажте баклажани у фритюрі, на інший – овочі, які ви нарізали. Спочатку обсмажте цибулю протягом 5 хвилин, посоліть і додайте трохи цукру.
  5. Потім додайте перець, смажте 4 хвилини. Додайте помідори, смажте 4 хвилини. Додайте сіль і трохи цукру, кедрові горіхи і чорний перець. За 4 хвилини до кінця приготування начинки додайте часник.
  6. Нафаршируйте обсмажені баклажани овочевою сумішшю. Відправте на 10 хвилин в розігріту до 190 °С духовку.
  7. Подавайте страву гарячою в тому посуді, в якій вона готувалася.

Теплий салат з овочів з сиром

Салат з літніх овочів
Салат з літніх овочів

Час приготування:

  • 20 хвилин

Складові:

  • 100 г кабачка
  • 100 г баклажана
  • 100 г болгарського перцю
  • 100 г помідори
  • 50 г фети
  • 50 г оливкової олії
  • Сіль, перець – за смаком
  • Зелень – для прикраси

Спосіб приготування:

  1. Овочі помити, нарізати на кружечки і обсмажити з обох сторін, можна на сковороді гриль.
  2. Відразу ж, не даючи охолонути, нарізати невеликими брусочками і перемішати.
  3. Заправити оливковою олією і спеціями і викласти на тарілку.
  4. Зверху покласти нарізаний кубиками сир, прикрасити зеленню і відразу ж подавати.

Капоната від Джеймі Олівера

Капоната з баклажанів
Капоната з баклажанів

Час приготування:

  • 30 хвилин

Складові:

  • 2 великих баклажана
  • 1 маленька червона цибулина
  • 2 зубчики часнику
  • 1/2 пучка свіжої петрушки (15 г)
  • 2 столові ложки солоних каперсів
  • 1 жменя зелених оливок
  • 5 великих стиглих помідорів
  • Оливкова олія
  • 1 чайна ложка сушеного орегано з гіркою
  • 2-3 столові ложки якісного оцту на травах

За бажанням:

  • 2 столові ложки нарізаного мигдалю

Спосіб приготування:

  1. Баклажан наріжте великими шматками.
  2. Очистіть і дрібно наріжте цибулю, потім очистіть і подрібніть часник. Відокремте і наріжте листя петрушки, потім дрібно наріжте стебла.
  3. Промийте, замочіть і процідіть каперси, видаліть кісточки з оливок. Помідори наріжте крупно.
  4. Підсмажте мигдаль, якщо використовуєте, на гарячому грилі або в духовці до світло-коричневого кольору.
  5. Візьміть велику каструлю, налийте трохи оливкової олії і поставте на вогонь. Додайте шматочки баклажана і орегано, приправте невеликою кількістю морської солі і перемішайте, щоб баклажани рівномірно вкрилися олією Готуйте на сильному вогні близько 4-5 хвилин, час від часу струшуючи сковороду. Якщо у вас невелика сковорода, обсмажуйте овочі партіями.
  6. Коли баклажани стануть золотистими з кожного боку, додайте цибулю, часник і стебла петрушки. Продовжуйте готувати ще кілька хвилин. Не соромтеся додати в сковороду ще трохи олії, якщо вона стане занадто сухою.
  7. Додайте висушені каперси і оливки і збризніть трав'яним оцтом. Коли весь оцет випарується, додайте помідори і тушкуйте близько 15 хвилин або до готовності.
  8. Спробуйте перед подачею на стіл. При необхідності приправте сіллю, чорним перцем і оцтом. Збризніть невеликою кількістю хорошого оливкової олії і подавайте, посипавши нарізаними листям петрушки і мигдалем, якщо хочете.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом паличок з кабачків в сирній паніровці, а також писали, як запекти баклажани з помідорами і сиром.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти