Закуски з лаваша – це швидко, смачно і зручно. З тонкого прісного хліба можна робити рулети і конвертики з різними начинками, готувати з ним несолодкі пироги і апетитну домашню шаурму.
У нашій добірці ви знайдете кращі рецепти закусок з тонкого вірменського лаваша, які допоможуть урізноманітнити ваше повсякденне меню.
Домашня шаурма з куркою, овочами і сиром
Час приготування:
- 30 хвилин
Складові:
- 100 г курячого філе
- 1/2 помідора
- 50 г капусти
- 1/2 морквини
- 1 лист лаваша
- 50 г тертого твердого сиру
- Кетчуп
Спосіб приготування:
- Підготувати куряче філе. Відбити грудку, посолити, поперчити. Потім обсмажити цілим шматком на суміші вершкового масла і рослинної олії до готовності.
- Моркву очистити і натерти на дрібній тертці. Дрібно нарізати помідор і капусту.
- Готове філе дрібно порубати. На лист лаваша викласти начинку.
- Посипати твердим сиром. Полити кетчупом. Згорнути в рулет.
- На 5 хвилин відправити в розігріту до 180 °С духовку або обсмажити з двох сторін на сковороді.
Конвертики з лаваша з омлетом
Час приготування:
- 30 хвилин
Складові:
- 2 яйця
- 50 г вершкового сиру
- 1/2 огірка
- 1 лист лаваша
- Сіль, соняшникова олія
Дивіться відео, як приготувати лаваш з тунцем:
Спосіб приготування:
- Яйця збити з сіллю і вилити на розігріту сковороду з двома столовими ложками соняшникової олії. Накрити кришкою і на невеликому вогні приготувати омлет.
- Лист лаваша змастити вершковим сиром.
- На лаваш викласти омлет. Потім на центр омлету покласти огірок, нарізаний соломкою.
- Згорнути в рулет і нарізати великими шматками. Подавати з овочами.
Закуска з лаваша з плавленим сиром і беконом
Час приготування:
- 30 хвилин
Складові:
- 100 г плавленого сирка
- 50 г вершкового масла
- 100 г бекону
- 1 лист лаваша
- Сіль, соняшникова олія
Спосіб приготування:
- На лист лаваша потерти вершкове масло.
- Посипати натертим на крупній тертці плавленим сиром.
- Нарізати соломкою бекон і викласти в центр лаваша.
- Скрутити в рулетик, порізати на шматочки завдовжки 5-6 см.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати пиріг з лаваша з бринзою і зеленню, а також ділилися рецептом рулету з лаваша з рибними консервами.