Баклажани в духовці можна готувати різними способами. Один із найпростіших варіантів – запекти обсмажені в клярі кружечки овочів разом з помідорами і сиром. Така закуска буде добре смакувати з часниковим майонезом і свіжою зеленню.
Баклажани під сиром в духовці
Час приготування:
- 25 хвилин
Калорійність:
- 94 ккал на 100 г
Складові:
- Баклажан – 200 г
- Помідор – 100 г
- Сир твердий – 150 г
- Хліб білий підсушений – 2 скибочки
- Яйце – 1 шт.
- Сіль, перець, рослинна олія – на смак
Спосіб приготування:
- Баклажан миємо, нарізаємо кружечками.
- Хліб дрібно кришимо, сир тремо на тертці, частину його змішуємо з хлібними крихтами, додаємо сіль і перець.
- Збиваємо яйце. Кожен шматочок баклажана обмакуємо в яйце, обвалюємо в суміші хліба і сиру і смажимо такі "биточки" на рослинній олії з двох боків до легкої золотистої скоринки.
- Помідор ріжемо часточками. Викладаємо у форму кружечки баклажана, на кожен кладемо зверху по часточці помідора, посипаємо сиром, що залишився.
- Ставимо в розігріту до 200 °С духовку і запікаємо до моменту, як сир розплавиться.
Як подавати страву
Трохи остудити, за бажанням подавати разом з кускусом і салатом зі свіжих овочів.
Дивіться відео, як запекти баклажани на грилі з салом:
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом баклажанної ікри шматочками, а також писали, як приготувати фаршировані баклажани.