Гарячі рум'яні шматочки молодої картоплі чудово поєднуються зі смаженими лисичками і зеленню, створюючи неймовірну гармонію смаків і ароматів. Універсальна страва, яке може бути як повноцінною самостійною вечерею, так і ідеальним гарніром до м'яса, риби і навіть овочевого салату.
Смажена молода картопля з лисичками
Час приготування:
- 30 хвилин
Калорійність:
- 121 ккал на 100 г
Складові:
- 500 г молодої дрібної картоплі
- 500 г лисичок
- 2 ст.л. оливкової олії
- 1 ст.л. вершкового масла
- 1-2 зубчики часнику
- Сіль, перець
- Зелень
Спосіб приготування:
- Картоплю добре помити за допомогою щітки.
- Відварити в підсоленій воді до напівготовності, близько 8 хвилин. Злити воду. У разі потреби розрізати бульби на кілька частин.
- Лисички почистити, відварити протягом 5 хвилин.
- У сковорідці розігріти суміш олії та масла. На середньому вогні обсмажити картоплю і лисички до золотистого кольору.
- Посолити, додати роздавлений зубчик часнику і вимкнути вогонь.
- Перед подачею посипати свіжою зеленню.
Корисна порада
Ви можете додати в страву смажену цибулю.
Дивіться відео, як правильно збирати і готувати лисички:
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептами домашньої випічки з лисичками, а також писали, як смачно приготувати свинину з лисичками.