I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Що приготувати на вечерю влітку: ТОП-5 рецептів страв зі свинини

Свинина прекрасно поєднується з сезонними фруктами, овочами і грибами

Не знаєте, що можна приготувати на вечерю влітку зі свинини? У нашій добірці ви знайдете рецепти смачних і незвичайних страв. Ці ідеї стануть в нагоді і для складання святкового меню. Ви зможете порадувати своїх гостей апетитною і ситною вечірньою трапезою.

Свинина з яблуками і гірчицею

Медальйони з яблуками
Медальйони з яблуками

Реклама

Час приготування:

  • 30 хвилин

Складові:

  • 600 г свинячої вирізки
  • 2-3 кисло-солодких яблука
  • Трохи бульйону або води
  • 1 ст.л. гірчиці
  • 1 ст.л. сметани або вершків (за бажанням)
  • Зелень (петрушка або кервель)
  • Рослинна олія
  • Сіль, перець

Читайте також:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Свинину нарізати товстими шматочками, злегка відбити, щоб вийшли рівні медальйони.
  2. Яблука очистити, видалити серцевину, нарізати тонкими скибочками.
  3. У сковороді розігріти олію. Обсмажити м'ясо практично до повної готовності і перекласти на тарілку.
  4. Влити трохи бульйону (близько 1/2 склянки), дати трохи випаруватися. Додати гірчицю, перемішати. Слідом додати яблука і дати їм потушкуватися декілька хвилин.
  5. Повернути в сковороду м'ясо, довести до повної готовності.
  6. За бажанням додати в соус сметану. Посолити і поперчити. Посипати зеленню і подавати.

Корисна порада: восени замість яблук можна буде використовувати айву.

Кишеньки зі свинини з лисичками

Свинина з лисичками
Свинина з лисичками

Реклама

Час приготування:

  • 45 хвилин

Складові:

  • 180 г свинячої вирізки
  • 20 г лисичок
  • 20 г помідори
  • 30 г твердого сиру

Дивіться відео, як приготувати гречку зі свининою в горщиках:

Для соусу:

  • 30 г вершків 18%
  • 15 г лисичок
  • 5 г соєвого соусу
  • Сіль, перець – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Свинину розрізати на три досить товстих шматочка, злегка відбити і зробити в кожному надрізи у вигляді кишеньок.
  2. Лисички відварити, нарізати кубиками, додати до них так само нарізані помідори і сир, злегка посолити і нафарширувати цією начинкою свинину.
  3. Покласти м'ясо на деко, застелене пергаментом, поставити в духовку, розігріту до температури 190 °С, на 10 хвилин.
  4. Зробити соус: вершки змішати з вареними лисичками і соєвим соусом, довести до кипіння, посолити і поперчити.
  5. Покласти на тарілку свинину, полити соусом і подавати разом з картопляним пюре і бебі-морквою.

Шашлички зі свинини в азіатському стилі

Шашлички зі свинини в соєвому соусі
Шашлички зі свинини в соєвому соусі

Час приготування:

  • 30 хвилин + час на маринування

Складові:

  • 600 г свинячої вирізки
  • 1 ст.л. меленої паприки
  • 1-2 ст.л. соєвого соусу
  • 1 ст.л. кунжутної олії
  • 1 ч.л. меленого сушеного часнику
  • Щіпка сушеного базиліка
  • Мелений перець чилі – за смаком
  • Щіпка цукру

Спосіб приготування:

  1. Свинину помийте, обсушіть і наріжте середніми кубиками.
  2. Змішайте в мисці всі інші інгредієнти.
  3. Покладіть в ємність м'ясо і добре перемішайте. Накрийте і приберіть в холодильник мінімум на годину.
  4. Потім насадіть м'ясо на шампури або дерев'яні шпажки і обсмажте на грилі або сковороді.

Свинячі відбивні з персиками

Відбивні зі свинини з персиками
Відбивні зі свинини з персиками

Час приготування:

  • 25 хвилин

Складові:

  • 4 шматочки свинячої вирізки або 4 свинячих відбивних на кістці
  • Оливкова олія – для змащування + 2 ч.л.
  • Морська сіль і мелений перець – за смаком
  • 2 персика без кісточок, розрізаних на четвертинки
  • 2 ст.л. кленового сиропу або меду
  • 2-3 ч. л. якісного бальзамічного оцту
  • Невеликі свіже листя базиліка або м'яти – для прикрашання

Спосіб приготування:

  1. Дістаньте свинину з холодильника і дайте постояти 30 хвилин. Кожен шматок м'яса повинен бути приблизно по 225 г і товщиною 2 см, без зайвого жиру.
  2. Злегка змастіть відбивні оливковою олією і рясно приправте з обох сторін сіллю і перцем.
  3. У мисці змішайте персики, кленовий сироп або мед і 2 ч. л. оливкової олії. Приправте перцем і перемішайте. Відкладіть в сторону.
  4. Підготуйте середній вогонь на грилі або розігрійте чавунну сковороду на плиті на середньому або сильному вогні.
  5. Помістіть відбивні на решітку гриля над найгарячішою частиною вогню або на сковороду. Готуйте до золотистого кольору близько 2-х хвилин. Перекладіть відбивні на більш прохолодну частину гриля або зменшіть вогонь і готуйте, поки свинина не просмажиться, ще по 3-4 хвилини з кожного боку.
  6. Помістіть персики на прямий вогонь і підсмажте, перевертаючи щипцями, поки зрізи не підрум'яняться, приблизно 30-60 секунд.
  7. Перекладіть відбивні і персики на тарілки і злегка збризніть бальзамічним оцтом. Прикрасьте листям базиліка або м'яти і відразу ж подавайте.

Печеня зі свинини з картоплею і грибами

М'ясо з картоплею та грибами
М'ясо з картоплею та грибами

Час приготування:

  • 1,5 години

Складові:

  • 200 г м'якоті свинини
  • 1 цибулина
  • 5-7 свіжих печериць
  • 200 г заморожених маслюків
  • 2 лаврові листки
  • 5-7 картоплин
  • 100 г сметани 20%
  • 2 гілочки петрушки або кропу
  • Рослинна олія
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком

Спосіб приготування:

  1. М'ясо порізати кубиками
  2. Цибулю дрібно нашаткувати і обсмажити на рослинній олії.
  3. Додати м'ясо і обсмажувати 5-7 хвилин.
  4. Додати розморожені і порізані маслюки, скибочками порізані печериці. Обсмажувати 10 хвилин.
  5. Влити 1/2 склянки води і тушкувати ще 30 хвилин, під кришкою на середньому вогні. Додати сіль, перець і лавровий лист.
  6. Картоплю очистити і порізати кубиками. Додати в сковороду. Влити ще води. Закрити кришкою і тушкувати до готовності картоплі.
  7. Додати сметану, посолити за бажанням. Добре перемішати.
  8. Викласти на тарілки і посипати дрібно нашаткувати зеленню. Подавати печеню до столу гарячою.

Корисна порада: якщо у вас немає маслюків, додайте білі гриби або більше печериць.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати плов зі свининою в мультиварці. Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептом свинячих ребер в пивному маринаді на мангалі.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти