Не знаєте, що можна приготувати на вечерю влітку зі свинини? У нашій добірці ви знайдете рецепти смачних і незвичайних страв. Ці ідеї стануть в нагоді і для складання святкового меню. Ви зможете порадувати своїх гостей апетитною і ситною вечірньою трапезою.
Свинина з яблуками і гірчицею
Час приготування:
- 30 хвилин
Складові:
- 600 г свинячої вирізки
- 2-3 кисло-солодких яблука
- Трохи бульйону або води
- 1 ст.л. гірчиці
- 1 ст.л. сметани або вершків (за бажанням)
- Зелень (петрушка або кервель)
- Рослинна олія
- Сіль, перець
Спосіб приготування:
- Свинину нарізати товстими шматочками, злегка відбити, щоб вийшли рівні медальйони.
- Яблука очистити, видалити серцевину, нарізати тонкими скибочками.
- У сковороді розігріти олію. Обсмажити м'ясо практично до повної готовності і перекласти на тарілку.
- Влити трохи бульйону (близько 1/2 склянки), дати трохи випаруватися. Додати гірчицю, перемішати. Слідом додати яблука і дати їм потушкуватися декілька хвилин.
- Повернути в сковороду м'ясо, довести до повної готовності.
- За бажанням додати в соус сметану. Посолити і поперчити. Посипати зеленню і подавати.
Корисна порада: восени замість яблук можна буде використовувати айву.
Кишеньки зі свинини з лисичками
Час приготування:
- 45 хвилин
Складові:
- 180 г свинячої вирізки
- 20 г лисичок
- 20 г помідори
- 30 г твердого сиру
Дивіться відео, як приготувати гречку зі свининою в горщиках:
Для соусу:
- 30 г вершків 18%
- 15 г лисичок
- 5 г соєвого соусу
- Сіль, перець – за смаком
Спосіб приготування:
- Свинину розрізати на три досить товстих шматочка, злегка відбити і зробити в кожному надрізи у вигляді кишеньок.
- Лисички відварити, нарізати кубиками, додати до них так само нарізані помідори і сир, злегка посолити і нафарширувати цією начинкою свинину.
- Покласти м'ясо на деко, застелене пергаментом, поставити в духовку, розігріту до температури 190 °С, на 10 хвилин.
- Зробити соус: вершки змішати з вареними лисичками і соєвим соусом, довести до кипіння, посолити і поперчити.
- Покласти на тарілку свинину, полити соусом і подавати разом з картопляним пюре і бебі-морквою.
Шашлички зі свинини в азіатському стилі
Час приготування:
- 30 хвилин + час на маринування
Складові:
- 600 г свинячої вирізки
- 1 ст.л. меленої паприки
- 1-2 ст.л. соєвого соусу
- 1 ст.л. кунжутної олії
- 1 ч.л. меленого сушеного часнику
- Щіпка сушеного базиліка
- Мелений перець чилі – за смаком
- Щіпка цукру
Спосіб приготування:
- Свинину помийте, обсушіть і наріжте середніми кубиками.
- Змішайте в мисці всі інші інгредієнти.
- Покладіть в ємність м'ясо і добре перемішайте. Накрийте і приберіть в холодильник мінімум на годину.
- Потім насадіть м'ясо на шампури або дерев'яні шпажки і обсмажте на грилі або сковороді.
Свинячі відбивні з персиками
Час приготування:
- 25 хвилин
Складові:
- 4 шматочки свинячої вирізки або 4 свинячих відбивних на кістці
- Оливкова олія – для змащування + 2 ч.л.
- Морська сіль і мелений перець – за смаком
- 2 персика без кісточок, розрізаних на четвертинки
- 2 ст.л. кленового сиропу або меду
- 2-3 ч. л. якісного бальзамічного оцту
- Невеликі свіже листя базиліка або м'яти – для прикрашання
Спосіб приготування:
- Дістаньте свинину з холодильника і дайте постояти 30 хвилин. Кожен шматок м'яса повинен бути приблизно по 225 г і товщиною 2 см, без зайвого жиру.
- Злегка змастіть відбивні оливковою олією і рясно приправте з обох сторін сіллю і перцем.
- У мисці змішайте персики, кленовий сироп або мед і 2 ч. л. оливкової олії. Приправте перцем і перемішайте. Відкладіть в сторону.
- Підготуйте середній вогонь на грилі або розігрійте чавунну сковороду на плиті на середньому або сильному вогні.
- Помістіть відбивні на решітку гриля над найгарячішою частиною вогню або на сковороду. Готуйте до золотистого кольору близько 2-х хвилин. Перекладіть відбивні на більш прохолодну частину гриля або зменшіть вогонь і готуйте, поки свинина не просмажиться, ще по 3-4 хвилини з кожного боку.
- Помістіть персики на прямий вогонь і підсмажте, перевертаючи щипцями, поки зрізи не підрум'яняться, приблизно 30-60 секунд.
- Перекладіть відбивні і персики на тарілки і злегка збризніть бальзамічним оцтом. Прикрасьте листям базиліка або м'яти і відразу ж подавайте.
Печеня зі свинини з картоплею і грибами
Час приготування:
- 1,5 години
Складові:
- 200 г м'якоті свинини
- 1 цибулина
- 5-7 свіжих печериць
- 200 г заморожених маслюків
- 2 лаврові листки
- 5-7 картоплин
- 100 г сметани 20%
- 2 гілочки петрушки або кропу
- Рослинна олія
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль – за смаком
Спосіб приготування:
- М'ясо порізати кубиками
- Цибулю дрібно нашаткувати і обсмажити на рослинній олії.
- Додати м'ясо і обсмажувати 5-7 хвилин.
- Додати розморожені і порізані маслюки, скибочками порізані печериці. Обсмажувати 10 хвилин.
- Влити 1/2 склянки води і тушкувати ще 30 хвилин, під кришкою на середньому вогні. Додати сіль, перець і лавровий лист.
- Картоплю очистити і порізати кубиками. Додати в сковороду. Влити ще води. Закрити кришкою і тушкувати до готовності картоплі.
- Додати сметану, посолити за бажанням. Добре перемішати.
- Викласти на тарілки і посипати дрібно нашаткувати зеленню. Подавати печеню до столу гарячою.
Корисна порада: якщо у вас немає маслюків, додайте білі гриби або більше печериць.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати плов зі свининою в мультиварці. Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептом свинячих ребер в пивному маринаді на мангалі.